Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş açıklamalar!

Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş açıklamalar!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK'nın Irak'ta yapılanmasına müsaade edilmeyeceğini vurgulayarak, "Sincar'ı ikinci bir Kandil yapmak istiyorlar. Uluslararası haklarımızı kullanacağız, PKK'nın Irak'taki yapılanmasına aktif müdahale edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Ankara'da baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Suriye ve Irak konusunda Türkiye ve Fransa'nın görüş birliği içinde olduğunu vurgulayarak, "Bölgemizdeki gelişmeler konusunda Fransa ile yakın iş birliği ve görüş birliği içindeyiz. Özellikle Suriye konusu, Halep'te ateşkes, siyasi çözüm, Esad konusunda ve Irak konusunda gerçekten bölgenin gerçeklerini en iyi bilen iki ülke olarak görüşlerimiz tamamen örtüşüyor." dedi

AYRAULT: TÜRKİYE DOĞRUDAN BU SAVAŞTAN ETKİLENMEKTEDİR

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault ise Türkiye'nin Suriye'de yaşanan gelişmelerden doğrudan etkilendiğini belirterek, "Halep üzerindeki Rusya'nın ve Esad'ın yoğun bombalama eylemlerinin sonlanması gerekiyor. Ancak bu şekilde Halep halkının ihtiyacı olan insani yardım ulaşabilir. Bu şekilde müzakereler tekrar başlayabilir. Suriye için kalıcı bir barış oluşturulabilir. Türkiye doğrudan bu savaştan etkilenmektedir çünkü bu savaş hemen yanı başında süregeliyor" diye konuştu. 

"SİNCAR'I İKİNCİ BİR KANDİL YAPMAK İSTİYORLAR"

PKK'nın Irak'ta yapılanmasına müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Maalesef Irak'ın değişik bölgelerinden çok sayıda PKK teröristi ülkemize geliyor ve saldırıları gerçekleştiriyor. Şimdi de Sincar'ı ikinci bir Kandil yapmak istiyorlar. Biz uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı ve yetkilerimizi kullanarak, PKK'nın Irak'taki yapılanmasına da bundan sonra daha aktif müdahale edeceğiz. Burada PKK yapılanmasına da müsaade etmeyeceğiz. Sınırımızda bizden tarafta ve diğer tarafta aldığımız ve alacağımız tedbirlerle de bu bölgenin bizim için güvenli bölge olmasını, sınırlarımızın daha güvenli hale gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.