Bakan Nabi Avcı için soruşturma istendi!

Bakan Nabi Avcı için soruşturma istendi!
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve 58 milletvekilinin imzasıyla 2013 yılında yapılan seviye tespit sınavının iptaline yönelik mahkeme kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında Meclis soruşturması açılması için önergelerini TBMM Başkanlığı’na verdiklerini söyledi.

Gök düzenlediği basın toplantısında,  “Öğretmenler Günü”nün kutlanılacak bir tarafı kalmadığını belirterek milli eğitimin ve öğretmenlerin içinde bulunduğu durum hazin ve ibret verici olduğunu ifade etti. Bakanlığın milli eğitimden tamamen ters ilkelerle yönetildiğini, Avcı’nın ise elindeki hiçbir yetkiyi kullanamadığını, başka güçlerce yönetildiğini, acz içinde bulunduğunu savundu.  “Milli Eğitim Bakanlığı sahipsizdir. Bakanlığı TÜRGEV ve Bilal Erdoğan yönetmektedir. Bilal Erdoğan’ın verdiği demeçlerle bakanlık kendisine hedef biçmekte ve bu hedefleri yakalamak için dinsel gerici politikalar izlemektedir” diyen Gök, MEB’in 2002 yılı yatırım bütçesi yüzde 12 iken 2014’te yüzde 9’e düştüğünü, sadece personel giderlerini karşıladığını ileri sürdü.

Eğitim ticarileştirildi
Okulların dinselleştirme suretiyle milli eğitimin içinin boşaltıldığını iddia eden Gök, “MEB, neredeyse Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir şubesine dönüştü, karma eğitimi kaldırma projeleri hızla devam ediyor, çağdaşlaşma yolundaki adımlar birer birer geriye gidiyor. Fatih Projesi çöktü. Bütün okul müdürleri bir gecede değiştirildi. Müdürlere mülakatlarda hangi gazeteyi okudukları, hangi liderleri benimsedikleri soruluyor. Öğretmenlerimiz, memur maaşlarının enflasyonun altında kalması sonucu Türkiye’nin en ezilen sınıfı olmuştur. Eğitim dinselleştirildiği gibi ticarileştirildi, fırsat eşitliği kaldırıldığı için öğrencilerin devlet imkânıyla okuması sıfırlandı. Çocuk yaşta evliliklerde çok ciddi artış var. Bunların baş sorumlusu iktidardır. Türk milli eğitimini bugüne getiren Bakan hesap vermelidir” diye konuştu.