Bakan Pakdemirli'den Hatay yangını açıklaması

Bakan Pakdemirli'den Hatay yangını açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'da çıkan orman yangınıyla alakalı son durumu değerlendirdi. Pakdemirli, İskenderun'daki orman yangınının kontrol altına alındığını, şüpheli 2 kişinin ise sorgusunun devam ettiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki orman yangınıyla ilgili yangın bölgesinde açıklamada bulundu.

20201028-2-45059688-59253438-web.jpg

YAKALANAN 2 KİŞİ SORGUDA 

Bakan Pakdemirli, "Dün elinde benzin bidonu bulunan ve aracının arızalandığını söyleyen 2 kişi güvenlik kuvvetleri tarafından gözaltına alındı ama sorgusu yapıldıktan sonra da savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ayrıca dün Hatay Yayladağı’nda çıkan ve söndürülen kırsal yangın şüphelisi 2 kişi tespit edildi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

"CAN KAYBI YOK"

Pakdemirli, "Sevindirici olan taraf can kaybımız yok ama her zaman söylediğimiz gibi ormanlarda sadece ağaç yanmıyor. Ormanlarda da yaban hayatıyla ilgili tamir edilemez veya çok uzun zamanda tamir edilebilecek durumlar ortaya çıkabiliyor." dedi.

"3 MAHALLEDE HASAR VAR"

3 mahallede maddi hasarımız var diyen Pakdemirli, "Birincisi Akarca Mahallesi, 5 ev ve bir cami etkilendi. Sarıseki Mahallesi'nde 2 ev ve bir ağıl etkilendi. Azganlık Mahallesi'nde de 3 ev bir ağıl etkilendi. Hasar tespiti sonrasında da hasarlarımız İskenderun Belediyemiz ve valiliğimiz tarafından karşılanacak." diye konuştu.