Türkiye sorun yaratan bir ülke görünümünde

Türkiye sorun yaratan bir ülke görünümünde
Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, Rusya krizinin Türk dış politikasına etkisinin sert olduğunu ifade ederek, “Birdenbire AB’yi yeniden keşfettik, ABD’yi yeniden keşfettik. Şimdi İsrail’i keşfetmeye çalışıyoruz. Bu sağlıklı bir dönüşüm değil” dedi

Türk kamuoyuna ’İsrail hapı’içirilmek istendiğini, anlaşmanın bu yüzden zamana yayıldığını söyleyen Loğoğlu, “Ağzından düşürmediği Filistin davasına sahip çıktığını söyleyen hükümet, gerektiği zaman oraya bile bir çentik atabiliyor hem de İsrail için atabiliyor” diye konuştu. Loğoğlu, Türkiye-İsrail arasındaki Mavi Marmara görüşmelerinde İsrail’in ’mutabakat hasıl oldu’dediğini ancak Türk tarafının bunu yalanlayarak ’görüşmeler devam ediyor’dediğini anımsattı. Loğoğlu, “Bizimkiler tabii İsrail’e bu kadar sayıp döktün sonra Türk kamuoyuna bir ‘İsrail hapı’ yutturmak zor olacak diye biraz zamana yayıyorlar” dedi. 

İsrail’i keşfediyoruz

Loğoğlu, “Türkiye, sorun yaratan bir ülke görünümde. Türkiye’nin özellikle Rusya krizinden sonra iyice savrulmaya başlayan dış politikası neticesinde birdenbire AB’yi yeniden keşfettik, ABD’yi yeniden keşfettik. Şimdi İsrail’i keşfetmeye çalışıyoruz. Bu sağlıklı bir dönüşüm değil” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin insan haklarına ilişkin sıkıntılar gibi iç sorunların yanında dış politikada yaşanan gerginlik ve krizlerle karşı karşıya bırakıldığının altını çizen Loğoğlu, Türkiye’nin artık ne yapacağı önceden kestirilemeyen bir ülke konuma geldiğini savundu. Loğoğlu, Türkiye’yi Müslüman dünya bakımından bir dönem cazip kılan hususun demokratik laik bir rejime sahip olması olduğunu kaydeden Loğoğlu, “Türkiye’ye baktıkları zaman Batı dünyası ile yakın ilişkiler içinde olan nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan, demokratik, kadın haklarına, insan haklarına saygılı, laik bir rejime sahip olmasıydı. Türkiye’nin bu yapısı son 8-9 yıldır sürekli bir yıpranmaya konu oldu” diye konuştu.