Bakan, uzayda uydu filosu kuracak!

Bakan, uzayda uydu filosu kuracak!
2. Global Satshow’da konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, TÜRKSAT 6A’nın 2019’da tamamlanması ile Türkiye’nin uydu filosuna sahip olacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜRKSAT 6A’yı 2019’da tamamlayacaklarını söyledi. Dünya uydu ve uzay teknolojileri sektörünün devlerini ağırlayan 2’nci Global Satshow’da konuşan Özlü, “İMECE Gözlem Uydu Sistemleri projemizle, yüksek çözünürlüklü gözlem yeteneğimiz, hem sivil hem de askeri anlamda ciddi bir gelişme gösterecek. Artık uzayda bir uydumuz olmayacak, bir uydu filomuz olacak” dedi. Milli projeleri yürütürken en özel sektörle daha fazla işbirliği yapmaya öncelik vereceklerini ifade eden Özlü, “ Biz uydu üretirken, bazı firmalarımıza güneş paneli veya hidrojen yakıt pili gibi parçaları üretme becerisi de kazandırabilirsek, bu projeler amacına ulaşacaktır. Bu becerileri kazanan bir firma, yurtdışındaki projeler için de üretim yapabilir” dedi.

Turksat Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül de başka ülkelerden uydu almanın kısa vadede ekonomik olacağını ama uzun vadede dışa bağımlılığı sürdüreceğini söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak da Türkiye’nin TÜRKSAT 6A ile kendi haberleşme uydusunu yapabilen 10 ülke arasına gireceğini kaydetti.