Bakan Varank'tan kripto para açıklaması

Bakan Varank'tan kripto para açıklaması
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kripto paralarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Varank, "Kripto paralar dolandırıcılığa çok müsait bir alan. Risk barındıran kripto para alanını başı boş bırakmayacağız. Kripto paralar konusunda negatiftim ama bugün etkin olduklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi olan kripto paralar, son yılların en popüler yatırım araçları arasına girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kripto paralara ilişkin olarak dolandırıcılığa uygun bir alan dolduğunu belirterek değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Varank "Risk barındıran kripto para alanını başı boş bırakmayacağız. "Kripto paralar konusunda negatiftim ama bugün etkin olduklarını görüyoruz" açıklamasını da yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda kripto paralarla ilgili açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımları atıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler