Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan sosyal yardım açıklaması. 70 milyar liraya ulaştı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan sosyal yardım açıklaması. 70 milyar liraya ulaştı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "18 yıl önce 1,5 milyardan aldığımız sosyal yardım bugün 70 milyar liraya ulaşmış durumda." açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk’tan sosyal yardım açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Aydın 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.
Selçuk, yaptığı konuşmada, memleketi olan kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip korona virüs (Kovid-19) için alınan tedbirler ve Sağlık Bakanlığının başlattığı aşı programıyla 2021 yılının çok daha iyi olacağına inandığını ifade etti.
AK Parti'nin 19 yılda insan odaklı politikalarla Türkiye'yi bugünkü seviyesine taşıdığını vurgulayan Selçuk, hem yatırımlarla hem de büyüme seviyeleriyle Türkiye'nin artık bugün başka bir yerde bulunduğuna dikkati çekti.
Aynı zamanda sosyal hizmetlerde de devrim niteliğinde bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini anımsatan Selçuk, bugün yarım milyonu aşkın yaşlı ve engelli vatandaşa evde bakım desteği verildiğini, 130 bin çocuğa sosyal ve ekonomik destek programı sağlandığını aktardı.
Türkiye'nin büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Selçuk, "18 yıl önce 1,5 milyardan aldığımız sosyal yardım bugün 70 milyar liraya ulaşmış durumda. Birçok ülkenin toplam bütçesinden daha fazla, son 19 yılda 400 milyar lirayı aşkın bir sosyal yardım ulaştırmış durumdayız. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında da salgın boyunca 45 milyar lirayı aşkın desteği vatandaşımıza ulaştırdık. Salgına rağmen sadece son 1 yılda gerçekleştirdiğimiz icraatlar bile geldiğimiz noktayı özetlemeye değer." diye konuştu.
yenicag-bakan-002.jpg
AYDIN'A "ALO 144 SOSYAL YARDIM HATTI" MÜJDESİ
Tüm ülkede olduğu gibi Aydın'da da önemli hizmetlere imza attıklarını dile getiren Selçuk, şöyle devam etti:
"Bugüne kadar hükümetlerimizin Aydın'a yaptığı toplam yatırım miktarı 25 milyar lirayı aştı. Sadece Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yaptığı yatırım ve vatandaşlarımıza aktardığı destek tutarı 3,7 milyar liraya yakın. Son 18 yılda Aydın'a aktardığımız sosyal yardım kaynağı 3 milyar lirayı aştı. Aydın'da, çalışma hayatına katılımı ve istihdamı artırmak için de çalışmalar yürütüyoruz. Buradan Aydınlı kardeşlerime yeni bir hizmetimizin müjdesini de vermek istiyorum. Önümüzdeki günlerde inşallah Aydın'a ALO 144 Sosyal Yardım Hattı için bir lokasyon açacağız. Çağrı merkezimizde Aydınlı gençlerimize yeni istihdam imkanı sunacağız inşallah."