Bakan'dan yeni proje açıklaması

Bakan'dan yeni proje açıklaması
Ankara'da gazete ve televizyonların temsilcileriyle bir araya gelen Çevre Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında kişi başına düşen yeşil alanı artırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da gazete ve televizyonların temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında bakanlıklarının yapacağı icraatları anlattı.

Murat Kurum, icraat programında bakanlığın yapacağı 39 eylemin bulunduğunu belirterek bunlardan ilkinin Kanal İstanbul Projesi olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'u 'Asrın projesi' olarak nitelendiren Murat Kurum, şöyle konuştu:

"İkinci eylemimiz millet bahçeleri. 18 ilde 33 millet bahçesi yapacağız. 100 gün içinde 5 millet bahçesini açıyor olacağız. Şehir merkezinde stadyumların dönüşümü yapılarak millet bahçeleri projelerine başlıyor olacağız. 21 milyon metrekare millet bahçesi yapılıyor. Bu sayede kişi başına yeşil alan miktarı yüzde 10 artıyor. Gelişmiş ülkelerdeki orana baktığınızda kişi başına yeşil alan 3 ile başlıyor 15-20’ye kadar çıkıyor. Şu anda İstanbul’da 11'e gelecek. Londra'da bu oran 27, Tokyo'da 3 metrekare."

İlgili Haberler