“Bakanlar milletin rızkına göz dikti”

“Bakanlar milletin rızkına göz dikti”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, hükümetin yetkili bakanlarının, dört bir koldan harekete geçerek, Türk milletinin helal rızkına göz diktiğini söyledi, “Hükümetin yalnızca maliyetleri düşürmek adına yurtdışından hekim ve işçi ithal etmesi, en hafif tabirle kötü niyetliliktir” dedi.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu eliştirerek şunlara yer verdi: “İşlerimizi, ekmeğimizi aşırıyorlar. Hem de bunu AKP hükümetinin eliyle yapıyorlar. Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Yunan hekimler ithal etmesi gerektiğini duyurdu. Aynı şekilde Bakanlar Kurulu sokaklarımızda başıboş gezen yüzbinlerce Suriyeliye ’çalışma izni’vermek için harekete geçti. Neymiş? Türkiye’nin kamuda 10 bin pratisyen hekim ve 20 bin uzman hekim açığı varmış. Neymiş? Türkiye’de faaliyet gösteren şirketler niteliksiz işçi dahi bulamıyorlarmış; işçi açığı varmış.” 


Kaybeden Türk hekimi
Türkeş, “Suriye’den gelen göç dalgasını iyi hesaplayamayan Hükümet, şimdi şirketlerin daha düşük maliyete işçi çalıştırmasına kapı açmak istemektedir. Neticede kaybeden Türk hekimi, Türk işçisi yani Türk insanı olacaktır. Türkiye’de halihazırda atanmayı bekleyen binlerce hekim, iş arayan veya işten atılan da milyonlarca işçi vardır” dedi.