Bakanlardan şok ve ateş çemberi uyarısı

Bakanlardan şok ve ateş çemberi uyarısı
AKP’nin iki bakanı Türkiye’nin ne kadar vahim durumda olduğunu sonunda itiraf etti

Maliye Bakanı Şimşek “En kötü şokları yemiş durumdayız” derken eski ekonomi bakanı Babacan da ateş çemberinin ortasında kaldığımızı söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile eski ekonomi bakanı Ali Babacan’dan uyarı geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Şu anda en kötü şokları yemiş durumdayız. Doğu’da yokuz, Avrupa’nın ve Rusya’nın durumu belli’ dedi. Ali Babacan  da Suriye başta olmak üzere Rusya ve Ukrayna ile ilgili sorunların Türkiye’yi ‘ateş çemberi’ gibi kuşattığını ifade etti. AKP’nin ekonomi ve maliye bakanları Türkiye’nin şokların ve ateş çemberinin merkezinde bulunduğu uyarısını yaptı.

Mehmet Şimşek özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda şu noktalara dikkat çekti:  Biz bütün şokların merkezindeyiz. Rusya’nın yeni maceracı tutumundan en çok etkilenen ülkeyiz. Rusya’yı vuran her şey bizi de vuruyor. Avrupa’daki durgunluk, Yunanistan sorunu var. Kötümserlik özellikle bulaşıcıdır. Türkiye de bundan etkilenmektedir. Ticari ortaklarınız sorun yaşarsa dolaylı olarak siz de etkilenirsiniz.  Yapısal reformlara ihtiyacımız var ve bununla ilgili çalışmalar yapılıyordu. 25 yapısal dönüşüm programı ve altyapı çalışmaları tesadüf değildir. Şu anda en kötü şokları yemiş durumdayız. Doğu’da yokuz, Avrupa’nın ve Rusya’nın durumu belli. Kısa yol yok. Vaatleriniz ne diye sorduklarında vereceğim cevap reform reform reform derim. “

Türkiye’yi kuşattı

Ekonomi eski bakanı Ali Babacan da Suriye başta olmak üzere Rusya ve Ukrayna ile ilgili sorunların Türkiye’yi ‘ateş çemberi’ gibi kuşattığını ifade etti.

 AK Parti Ankara Milletvekili Adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret etti. Başta Suriye olmak üzere Rusya ve Ukrayna ile ilgili sorunların Türkiye’yi ” ateş çemberi “ gibi kuşattığını ifade eden Babacan, ” Dünyanın ekonomik tablosu da sıkıntılı. Çin’de meydana gelecek olası bir problem tüm dünyaya yayılabilir. Dünyada gelişmekte olan ülkelerle ilgili genel bir problem var. Kendi yapımızı güçlü tutmamız her zamankinden önemli “ diye konuştu. Tek parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin daha hızlı büyüdüğüne dikkati çeken Babacan, ” Seçimlerde arzumuz, AK Parti’nin yeniden Meclis’te çoğunluğu sağlaması ve Türkiye’nin tek parti ile yönetilmesidir “ dedi.

Ali Babacan, seçimden sonra uygulanacak ekonomi politikalarının çok önemli olduğuna işaret ederek, ” İkinci nesil ekonomi reformlarının zamanı geldi. 25 dönüşüm programı olarak bunları açıkladık. G-20 ülkelerinin hiçbirinde bu kadar detaylı bir hazırlık yok “ diye konuştu. İkinci nesil ekonomi reformları çerçevesinde bin 248 adet eylem belirlediklerini anlatan Babacan, bunları 2018 yılı sonuna kadar tamamlayarak Türkiye’yi “üst orta gelirli ülke” seviyesinden  “yüksek gelirli ülke”seviyesine taşıyacaklarını bildirdi.