Bakanlığa yakın kaynak açıkladı: Rusya rahatsız

Bakanlığa yakın kaynak açıkladı: Rusya rahatsız
Türkiye ve Libya arasındaki mutabakata ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Rus Dışişleri Bakanlığı’na yakın bir kaynağın, "Rusya, Türkiye'nin asker gönderme ihtimalinden dolayı çok endişeli" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında İstanbul'da imzalanan mutabakatın ardından Libya’ya asker gönderileceği konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Libya’ya asker gönderme ihtimaline ilişkin sorulara, “Libya'ya asker gönderimi konusunda böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye'ye gelecek olursa, nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir” cevabını vermişti.

“ENDİŞE VERİCİ”

Bugün INTERFAX’a konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı’na yakın bir kaynak, Türkiye’nin Libya ile vardığı söz konusu anlaşmanın birçok soru işareti yarattığını söyledi. Adı açıklanmayan kaynak, anlaşma neticesinde Türkiye’nin bölgeye asker gönderme ihtimalinin Rusya için ‘endişe verici’ olduğunu vurguladı.