295 yolcu kim vurduya gitti

295 yolcu kim vurduya gitti
Ukrayna’nın Rusya sınırı yakınlarında, Malezya yolcu uçağı füzeyle düşürüldü. 295 kişiden kurtulan olmadı. Uçağı ise kimin düşürdüğü belli değil

295 yolcu kim vurduya gitti

“Hava sahamızın dışında”
Malezyalı yetkililer; 280 yolcu ve 15 mürettebatı bulunan uçakla iletişimi kaybettiklerini, pilottan gelen son konum bilgisinin Ukrayna hava sahası olduğunu duyurdu. Moskova ise, uçağın Rusya hava sahasına zamanında girmediğini, Ukrayna’nın doğusunda 10 bin metre yükseklikteyken düştüğü açıkladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Gerashchenko da uçağın yerden fırlatılan ‘Buk’ füzesiyle vurulmuş olabileceğini söyleyerek ayrılıkçıları adres gösterdi.

İki lider görüştü
Uçakta kurtulan olmadığı belirtilirken, Malezya Başbakanı Najib Razak,acil araştırma talimatı verdi. ABD Başkanı Barack Obama da, olayı “korkunç bir trajedi” olarak niteledi. Obama, uçağın nasıl düştüğünün araştırılması için her türlü katkıyı sunacağını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Obama’yı telefonla arayarak, Donetsk bölgesinde sivil bir uçağın vurulmasını kanıt göstererek Ukrayna’da bir an önce barışın gelmesi gerektiğini söyledi.


Biri de kaybolmuştu
8 Mart’ta da Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere havalanan Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi uçak yaklaşık beş aydır kayıp. 227 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğu uçaktan umut kesilince aylarca arama çalışmalarına son verildi. Kuala Lumpur’dan havalanan MH370 sefer sayılı uçakla iletişim, kalkıştan iki saat sonra kesilmişti. Uçaktan, 8 Mart TSİ 20.40’tan beri haber alınamadı. Kalkıştan iki saat sonra iletişimin kesildiği uçağın, Güney Çin Denizi üzerinde, Vietnam hava sahası yakınında düştüğü tahmin edilerek okyanus da dahil uzun süre araştırma yapılmıştı. Ancak kaybolan uçakla ilgili herhangi bir veriye ulaşılmamış ve uçakla ilgili herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı.