Bakanlık muafiyet belgesi şart dedi. e-Devlet çöktü

Bakanlık muafiyet belgesi şart dedi. e-Devlet çöktü
Bu akşam 19.00'da başlayarak 17 gün sürecek tam kapanma uygulamasına saatler kala hem Kaymakamlık hem de e-Devlet'te muafiyet belgesi yoğunluğu oluştu. e-Devlet'te muafiyet belgesi başvuru sayfası kilitlendi.

Bu akşam saat 19:00''da başlayacak tam kapanma, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00''e kadar kesintisiz devam edecek. 17 gün sürecek kesintisiz sokağa çıkma yasağında muaf listesinde bulunan kişiler, çalışma izin belgesi ile iş yerine gidebilecek. Çalışma izin belgesi e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e Başvuru ekranından kolayca alınabiliyor. Tam kapanmada uygulanacak sokağa çıkma yasağı sürecinde çalışma belgesi sayesinde vatandaşlar adli/idari para cezası almayacak.

Tam kapanmaya saatler kala vatandaşlar Çalışma Muafiyet İzin Belgesi için Kaymakamlık ve e-Devlet''e akın etti. Hem kaymakamlık hem de e-Devlet''te muafiyet belgesi yoğunluğu oluştu.

Muafiyet belgesi almak için e-Devlet''e giren vatandaşlar "Çalışma Muafiyet İzin Belgesi Verilmesi Hizmeti Kısa Bir Süre İçerisinde Hizmete Açılacaktır" bildirimi ile karşılaşıyor.