Bakın Çanakkale nasıl geçiliyor?

Türk Milleti, "Çanakkale geçilmez" dedi, geçemediler. Bu sebeple Rus Çarlığı çöktü, İngiltere dönemin süper gücüyken yenildi ve etkisini kaybetmeye başladı. Türk Milleti Çanakkale'den sonra da savaşmak zorunda kaldı ama egemenliğini ve bağımsızlığını kurtardı.

100 yıldır Çanakkale'yi askeri olmayan yollarla ele geçirmeye çalışıyorlar. Gerçi son zamanlarda, Türkiye'ye saldırtmak için Irak'ın kuzeyinden sonra Suriye'nin kuzeyinde de ordu da kuruyorlar ama asıl saldırıyı, eğitim ve istihbarat yoluyla yapıyorlar.

***

Daha önce Türkçe birinci sınıf kitabı ile işlenmekte olan suçtan bahsetmiştim. Aynı suçlar ilkokul birinci sınıf matematik kitabında da var! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan eğitimci Mahiye Morgül kitaptan 11 suç delili tespit etmiş. Ben sadece üçünden alıntılar yapacağım:

Suç duyurusunda "İlkokul Matematik-1 Ders Kitabı"nı araç olarak kullanarak çocuk istismarı yapılıyor" deniliyor. Hem de 1.5 milyon çocuğa!

1-Kitabın kapağında kapak boyu bir mavi balina var! İnternet'te oynanan ve çocuk intiharlarına sebep olan mavi balina oyununun yaygın olduğu bilinirken böyle bir tercihte bulunmak ne demektir? Kitabın 108'inci sayfasında da mavi balina oyunundan merdivenli görsel kullanılıyor.

2-Sayfa 184'te, gerçek fare boyunda bir fare resmi var. Çocuktan farenin uzunluğunu karelerle sayması isteniyor. Böyle bir ölçüm şekli yoktur ve çocuk kare saymak bahanesiyle fareye dokunmaya mecbur ediliyor. Çocuğu korkutmak suçtur ve bu durum açıkça çocuk istismarıdır. Çocuk nesneleri dokunarak sayma yaşındadır, burada istemeyerek fareye dokunarak sayacak, iğrenecek veya korkacak, sayamayacak, dahası çocuk matematikten nefret etmeye başlayacaktır.

Hemen altındaki masa ile farenin boyu eşleştirilmekle, çocuğun fareyi masa büyüklüğünde algılaması sağlanıyor! Çocuk sınıftaki tüm masaların üzerinde fare görmeye ve sınıfa girmekten de korkmaya başlayabilir.

3- Sayfa 56'da dili dışarıda yılanla ne öğretiliyor? Yılan zaten çocuğun dokunabildiği hayvan değildir, ona dokunmayı hayal ettirmek bile çocuğu korkutmaya yeterlidir. Yılan ile matematik bir arada hafızaya kaydedilecek bilgi değildir, çünkü yılanın ürkütücülüğü, matematik dersini de ürkütücü yapar. Böyle görseller çocuğun rüyalarına girer, uykusunu kaçırır. Korku zihinsel faaliyeti keser, çocuğu korkuyla eğitmeye kalkmak çocuk istismarıdır.

Çocukla sürekli dalga geçen bir kitaptan matematik kitabı diye söz etmek mümkün değildir. Çocuğun akıl sağlığı ile oynanmaktadır. Matematik-1 ders kitabında çocuk defalarca kandırılmakta, şaşırtılmakta, bozuk görsellere baktırılmakta ve korkutulmaktadır. Özetle bu kitap matematiği öğretmekten uzaktır ve matematik bilimine aykırıdır.

***

Çanakkale işte böyle geçiliyor! Ruh hastası bir toplum yetiştirilerek! Bunlar ne millî ne de yerlidir? Savaşla yenemedikleri Türk Milleti'ni böyle yok edecekler! Çocuklarınıza sahip çıkın!   

Yazarın Diğer Yazıları