Türkiye, bal üretiminde dünyada Çin’den sonra ikinci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise birinci sırada bulunuyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2003’te destekleme kapsamına alınan arıcılık faaliyetlerinde kovan sayısı ve bal üretimi her yıl artmaya devam ediyor. 2003’te ülke genelinde 4 milyon 288 bin arılı kovan ile 70 bin ton bal üretimi yapılırken, bu rakam 2014’te 7 milyon arılı kovan ile 102 bin tona ulaştı. Yıllar itibarıyla bakıldığında, 2012’de 89 bin ton olan bal üretimi, 2013’te 95 bin tona çıktı. 2014’te bal üretimi ise önceki yıla göre yüzde 8,2 arttı. Bal üretiminde Ordu birinci, Muğla ikinci ve Adana üçüncü sırada yer alırken, bunları Aydın, Sivas ve Mersin takip ediyor.