Bale karşıtı Kahraman “frak” siparişini verdi!

Bale karşıtı Kahraman “frak” siparişini verdi!
Kahraman, bakanlığı döneminde “Toplum güreşi seviyor” diyerekopera ve balenin ödeneğini kesmişti

AKP adına TBMM Başkanlığı adaylık başvurusunda bulunan İsmail Kahraman, gazetecilerin “Frakınız hazır mı?” sorusuna “Siparişi verdim, hazırlanıyor” yanıtını verdi. AKP’nin isim babası da olan Kahraman, modern sanat karşıtı kararlarıyla dikkat çekmişti.

Haber: Salim Yavaşoğlu

Devlet Tiyatroları’nın özelleştirilmesine ilişkin hükümetin kararı tartışılırken Refah Yol Hükümeti döneminde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün ödeneğini kesen eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, şimdi de AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na aday gösterildi. Kahraman’ın, Bakanlığı sırasında yaptığı uygulamalar kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmıştı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün 50 milyar liralık ödeneğini kesen Karaman, Bakanlığı süresince Devlet Opera ve Balesi’nin temsillerine bir kez bile gitmedi. Üstelik, Varna’da düzenlenen Balkan Bale Festivali’ne katılmak isteyen sanatçılara da engel oldu. 


Rizeli ayakta alkışladı
Opera ve baleye soğuk bakışını, “Toplumun geniş kesimleri Kırkpınar güreşlerini seviyor” diyerek tanımlayan Kahraman’a en büyük sürprizi ise Rizeli hemşehrileri yaptı! Rize’de, 17 Haziran’da Devlet Opera Ve Balesi tarafından çok sayıda davetlinin katılımıyla “Arda Boyları” adlı temsil sahnelendi. Salonu dolduran Rize halkı, temsile büyük ilgi gösterdi. Sanatçılar, Rize halkı tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Trakya yöresine ait çok sevilen türkülerden olan Arda Boyları’nın hikâyesini ve müziğini modern dansla harmanlayan Arda Boyları, birbirlerine âşık iki genç olan Halime ve Recep’in hikâyesini anlatıyor.

AKP’nin isim babası
AKP Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal, Ahmet Aydın, İlknur İnceöz ve AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun makamına gelerek, TBMM Başkanı adaylık başvurusunda bulunan İsmail Kahraman, gazetecilerin “frakınız hazır mı?” sorusuna “Frak siparişi verdim, hazırlanıyor” yanıtını verdi. İsmail Kahraman 1940 yılında Rize’de doğdu. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıklarında bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AKP’den İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı. Kahraman aynı zamanda AKP’nin de isim babası.