Bank Asya'ya para yatırmak FETÖ üyeliği sayıldı

Bank Asya'ya para yatırmak FETÖ üyeliği sayıldı
Yargıtay, 15/25 Aralık süreci sonrası için Bank Asya’ya para yatırmanın tek başına FETÖ üyeliği suçu olduğuna karar verdi.

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Bank Asya’ya para yatıran bir öğretmenin örgüt üyesi olduğuna hükmetti. Yargıtay milat olarak da FETÖ elebaşının “Para yatırın” talimatı verdiği 15 Ocak 2014 tarihini belirledi.

Karar İzmir’deki bir dosya üzerinden verildi. İzmir’de öğretmenlik yapan Ufuk Keskin Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten çıkarıldı. 17/25 Aralık sürecinden eşinin Bank Asya'daki hesabına iki kez para yatırdığı belirlendi. 

Davalı, FETÖ'nün dershanelerine gitmediğini, evlerinde kalmadığını ve toplantılarına katılmadığını beyan etti. Davalı, örgütün okullarında öğretmenlik yapmamıştı. Ayrıca ByLock da kullanmamıştı. Beraatını istedi. Davanın temyiz incelemesi yapıldı. 

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi sanığın doğrudan örgüt üyeliği yönünde bir tespitte bulunmadı.

Ancak, terör örgütüne, örgüt liderinin çağrısı sonrasında para yatırmasından dolayı "örgüte yardım" suçundan örgüt üyesi gibi cezalandırılması gerektiğine karar verdi. 

Mahkeme diğer terör örgütü mensupları gibi örgüt üyeliğinden cezalandırılmasına hükmetti.

YÜKSEK MAHKEME KARARINDA BİR TARİH DE BELİRLEDİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatını verdiği 15 Ocak 2014 tarihini örgüt üyeliği için milat olarak aldı.

İlgili Haberler