Banka güvenlik görevlilerinin aldıkları günlük yemek ve yol  masrafı şok etti

Banka güvenlik görevlilerinin aldıkları günlük yemek ve yol  masrafı şok etti
Resmi enflasyonun yüzde 48 olduğu Türkiye’de maaş zammına bir protesto da Akbank’ın güvenliğini sağlayan personelden geldi. 2 yıldır tek kuruş zam almadıklarını belirten Tepe Güvenlik personeli, günlük 17 lira yemek ücreti, 6 TL'de yol masrafı aldıklarını açıkladı. 

Migros ve kuryelerden sonra banka güvenlik görevlileri de isyan etti

Paramedya''nın haberine göre, #akbankögghaklarınıistiyor başlığı altında Hastag açan güvenlik görevlileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da destek istediler. Bir kaç yıl öncesine kadar Akbank’ın kadrolu elemanlarıyken alınan bir karar ile taşerona devredilen güvenlik personeli, 2 yıldır zam almadıklarını ve tüm haklarının her geçen gün daha da geriye gittiğini öne sürdüler. 

Sermaye olarak Türkiye’nin en güçlü bankalarından olan Akbank, tüm personeline enflasyonun üstünde zam yapmış ve yemek ücretlerini de 43.5 liraya çıkartmıştı. Akbank şubelerini bellerinde silah ile koruyan bu personelin ise halen 17 lira gibi komik bir yemek ücreti aldığı belirtiliyor. Yine personele ödenen yol masrafı ise sadece 6 lira.

Çok sayıda güvenlik personeli, “Bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor. Aynı şubede çalıştığımız insanlar 43 lira yemek parası alıp, karnını doyururken biz 17 liraya ancak bir simit ve ayran alabiliyoruz. 2 yıldır tek kuruş zam yapılmadı. Bizi taşerona devrederken böyle söylemediler. Akbank personeli ile aynı haklara sahip iken bir anda tüm sosyal haklarımızı kaybettik” diye dert yakındı.

İlgili Haberler