Diyarbakır Valiliği: 25 PKK’lı öldürüldü

Diyarbakır Valiliği: 25 PKK’lı öldürüldü
Vatandaşların son günlerde artan terör eylemlerinden korunması maksadıyla emniyet ve asayişi temin etmek için bölgede her türlü tedbirin alındığı belirtilen valilik açıklamasında, güvenlik güçlerinin sıcak temas kurduğu 25 bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Terör günlüğü: 25 PKK’lı öldürüldü

Diyarbakır Valiliği son günlerde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili güvenlik güçlerinin PKK’lılara yönelik düzenlediği operasyonların bilançosunu açıkladı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Diyarbakır-Bingöl kara yolu üzerinde açılan hendek ve engeller vatandaşların zarar görmeden seyahat etmelerini sağlamak amacıyla 18 Ağustos 2015 tarihinden itibaren kaldırılmaya başlandı. Bu kapsamda söz konusu yol üzerinde bulunan 20 hendek ve engel kapatılmış aynı zamanda bölgede eş zamanlı olarak icra edilen mayın araması esnasında 4 noktada tespit edilen patlayıcılar imha edilerek yol 25 Ağustos 2015 tarihinde tekrar trafiğe açıldı. Güvenlik güçleri sıcak temas kurduğu 25 bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdi.” Açıklamada ayrıca operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Hani ve Lice ilçeleri sınırında bulunan Gökçe-Gömeç bölgesinde 20 Ağustos-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilerek, “Vatandaşların kendi can güvenliği açısından ilan edilen alanlara girmemeleri hususu büyük önem taşımaktadır” denildi.

Nusaybin Belediye Başkanı gözaltında
Mardin’in Nusaybin ilçesinde polis ekipleri dün aralarında Belediye Başkanı Sara Kaya ve DBP ilçe Başkanı Zeynep Algan’ın da bulunduğu birçok eve operasyon düzenledi. Nusaybin belediyesi, DBP ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan kent meclisi tarafından 9 Ağustos’ta gerçekleştirilen sözde “özerklik” açıklamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 5 ayrı adrese giren polis, Sara Kaya ve Zeynep Algan’ı gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen kişiler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yüksekova’da huzur ortamının tekrar  sağlanması üzerine 28 Ağustos Cuma günü saat 07.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz” denildi. İlçedeki operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Van’da iki “özel güvenlik” bölgesi
Van Valiliği’nden yapılan açıklamada vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için önlemler alındığı belirtildi. Açıklamada, “Çatak ve Başkale bölgelerinde milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla 29 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildi” denildi. 

Bir terörist yaralı olarak ele geçti
Şırnak’ın İdil ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına dün terör örgütü PKK mensuplarınca roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 terörist yaralı ele geçti. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Bölücüler 3 TIR’la 1 kamyonu yaktı
Ağrı’da Patnos-Van kara yolunu Değirmendüzü köyü mevkisinde ulaşıma kapatan PKK’lılar yolcu ve sürücüleri araçlardan indirerek terör örgütünün propagandası yaptı. Yoldan geçen 3 TIR ile bir kargo şirketine ait kamyonu ateşe veren teröristler daha sonra kaçtı. Hainlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. 

Nakliyeciler kontak açamıyor
Diyarbakır’dan Türkiye’nin dört bir yanına yapılan nakliyat, terör örgütü PKK’nın eylemleri nedeniyle kesintiye uğradı. Yol kesme, araç yakma, yola mayın döşeme eylemleri nedeniyle kamyonlarının yakılmasından, yolda mayın patlatılmasından endişe duyan nakliyeciler araçlarını garajdan çıkaramaz, kontak açamaz hale geldi.

Hainler tuzaklı barikat kurdu
Hakkari’de dün PKK’lı bir grup Kıran Mahallesi’nde kurduğu barikatlara tüplü tuzaklar yerleştirdi. Şehrin 6 değişik bölgesinde gece geç saatlere kadar olaylar yaşandı. Sabah mahalleye gelen güvenlik güçleriyle teröristler arasında kısa süreli bir çatışma yaşandı. Hakkari Valiliği henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.