Bankalar kredi yarışına girdi!

Bankalar kredi yarışına girdi!
Yaz mevsimi ile birlikte tatil kredisi de veren bankalar, yüzde 0,99'dan başlayan faiz oranları, 36 aya varan vadeler ve farklı ödeme seçenekleri ile müşterilerine farklı imkanlar sunuyor.

Ramazan Bayramı tatilinin bu yıl 9 güne çıkarılmasıyla daha çok kişinin tatile çıkması beklenirken bankalar da müşterilerinin bu dönemdeki finansman ihtiyaçlarına yönelik çeşitli kampanyalar düzenliyor.

Son yıllarda bazı bankaların bayram kredileri adı altında da sunduğu tatil kredileri, yüzde 0,99'dan başlayan faiz oranları, 36 aya varan vadeler ve farklı ödeme seçenekleri ile sunuluyor.

Tatil kredilerinde maliyetler; faiz oranı, tahsis ücreti, taksit erteleme, vade, kredi tutarı ve ödeme seçeneklerine göre farklılık gösteriyor.

"REKABETÇİ FAİZ ORANI SUNUYORUZ"

Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, müşterilerine gerek bayram ve tatil ihtiyaçlarının gerekse diğer tüm bireysel ihtiyaçların finansmanında 36 aya kadar vade imkanı sunduklarını belirtti.

Çakar, uygun faiz oranları ve ödeme seçeneklerine sahip ihtiyaç kredisi ürünlerini yaygın şube ağı aracılığıyla sağladıklarını, söz konusu ürünlerden Ziraat Bankasının eski ve yeni tüm müşterilerinin yararlanabildiğini, özellikle maaş müşterilerine rekabetçi faiz oranları sunduklarını söyledi.

AKBANK'TAN 3 AY ERTELEMELİ KAMPANYA 

Akbank, nakit ihtiyacının yoğun olduğu yaz aylarında tüketicilere, tatili de içeren ihtiyaçları için "İki Bayram Arası Ödemesi Olmayan Kredi" veriyor. Tüketiciler, yüzde 1,24 faiz oranlı kampanyadan faydalanırken ödemelerini yaz tatili sonrasına bırakabiliyor.

Akbank, tatil için kredi kartlarında da müşterilere çeşitli avantajlar sağlıyor. Axess ve Wings'le uçak biletlerini alanlara, Türk Hava Yollarından 6 aya varan taksit, Pegasus'tan vade farksız 2 veya 4 taksit fırsatı sunuluyor.

Akbank Bireysel Bankacılık ve Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, "Yaz mevsimi, tatil giderleri ve bu mevsime denk gelen bayramlar nedeniyle müşterilerimizin nakit ihtiyaçlarının yoğun olduğu bir dönem. Tüketicilerin ihtiyaçlarına en uygun finansal çözümleri geliştirerek ihtiyaç duydukları her zaman müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Nakit ihtiyaçlarının yoğun olduğu bu dönemde, 3 ay ertelemeli kampanya ile ödemelerini ertelemek isteyen müşterilerimizin hizmetindeyiz" diye konuştu.

İŞ BANKASI'NDAN 50 BİN LİRAYA KADAR KREDİ İMKANI

İş Bankasının "Geleneksel Bayram Kredisi" kampanyasında her türlü nakit ihtiyacı için kredi imkanı bulunuyor. 12 Temmuz'a kadar sürecek kampanya kapsamında, tüm bireysel ihtiyaçlar için günde 6 lira taksitle 5 bin TL kredi olanağı sağlanıyor. Kampanyada 50 bin TL tutar ve 36 ay vadeye kadar kredi seçenekleri de yer alıyor.