AKP'nin İmamoğlu'nun karşısına çıkaracağı aday Ankara'da bomba etkisi yarattı! Olursa milliyetçi ve Atatürkçülerden de oy alır

AKP'nin İmamoğlu'nun karşısına çıkaracağı aday Ankara'da bomba etkisi yarattı! Olursa milliyetçi ve Atatürkçülerden de oy alır
Siyasi partiler, mart ayında yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayıma başlarken, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili bomba kulisler gelmeye devam ediyor. İşte ayrıntılar…

Yerel seçimlere 5 ay gibi bir süre kalırken, partiler çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle AKP geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği büyükşehirleri almak için güçlü adaylar üzerinde çalışıyor. İstanbul başta olmak üzere büyükşehir adaylarını belirleme konusuna hız veren AKP’ye dair bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya atılmıştı.

640xauto-001.webp

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Cumhuriyetin 100. yılını kutladığı video ile takdir toplayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İstanbul’da AKP’nin İmamoğlu’nun karşısına aday olarak çıkarılacağını öne sürmüş ve yazısında şunları kaleme almıştı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın içinden gelen bir kişi olarak toplumu çok iyi tanıyor ve biliyor ki İstanbul’u geri alabilmesinin yolu yalnızca kendi seçmeninden değil muhalefeti oluşturan seçmenlerin de bir bölümünden oy almaktan geçiyor. Muhalefeti oluşturan seçmenlerin, Erdoğan’a karşı en büyük itirazı Atatürk ilkelerine sahip çıkmamasıdır. O halde Erdoğan’ın İstanbul’u geri alabilmesi için seçime kadar Atatürk ilkelerini savunması gerekiyor. Zaten Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle halka seslenişinde bol bol Atatürk vurgusu yaptı. Kanımca Erdoğan, Yerlikaya’yı İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlıyor ve her ikisi de bu seçimi kazanmanın yolunun Atatürk vurgusundan geçtiğini biliyor ve bunu uyguluyor."

YERLİKAYA’DAN ATATÜRK VURGUSU

Ali Yerlikaya, Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çok konuşulmuştu. Yerlikaya paylaşımında, “Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir.

Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir.

Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var.

Selam olsun Kara Fatma’ya, Şerife Bacı’ya, Gördesli Makbule’ye.. Selam olsun Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Şahin Bey’e…

Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e

Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

'DEVLET ADAMI' KİMLİĞİ

Yerlikaya’nın paylaşımı sonrası AKP döneminde özellikle son yıllarda özlemi duyulan "devlet adamı" kimliğine karşılık geldiğini öne süren bu çevrelerden Yerlikaya'ya tebrik ve takdir mesajı yağmıştı.

FATİH ALTAYLI'DAN DA DESTEK!

Gazeteci Fatih Altaylı da, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Cumhuriyet’in 100. Yılı için paylaştığı videolu mesajına istinaden sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Altaylı paylaşımında, “Bugün Ali Yerlikaya’yı bir yerde görürsem sarılasım var” diye yazmıştı.

fatih.jpg

"YERLİKAYA'YA YAKIN BİR İSİMLE KONUŞTUM..."

Son dönemlerde yaptığı operasyonlar ve çalışmalarla adından söz ettiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yerel seçimlerde aday gösterileceği iddiası kulislerde gündem yaratırken, çoğu milliyetçi isimden de destek açıklamaları gelmişti. AKP kanadından iddiaya dair bir açıklama gelmezken, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, canlı yayında konuya ilişkin aldığı kulis bilgisini paylaştı.

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında konuşan Gürel, Bakan Yerlikaya’nın yakın bir ismiyle konuştuğunu belirterek, “Düzensiz göç, çeteler, uyuşturucuyla ilgili mücadele, daha çok yol almamız gerekiyor. Yapacağımız çok işler var' ifadelerini kullandılar. Sayın Yerlikaya'nın belediye başkanı adaylığıyla ilgili bir düşüncesi yok” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar