Barak Obama’nın 29 Ekim takıntısı!

29 Ekim’de Tayyip Erdoğan’ın, halka mesaj verirken  “Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuştur” dediği dakikalarda, Türkiye’nin, 30 senedir mücadele ettiği PKK’nın Suriye’deki uzantısına yardım etsinler diye Irak’ın PKK’sı olan peşmergelere yol vermesi, onların da  “araçlarımız arıza yaptı”  diye gece geçmeleri gereken yolu gündüz kat ederek kendileri açısından bir çeşit bayram kutlaması yapması, Amerika’nın Sesi Radyosu’nun da bir numaralı gündem maddesi oldu.  
Radyo,  “Peşmerge geçişi sırasında yaşanan görüntüler ve bunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesi Türkiye’de Kürt sorunu açısından ulus-devlet tepkilerini ateşledi. Şırnak’ın Silopi ve Cizre, Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleri ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi olarak belirlenmiş yol güzergâhı boyunca peşmergenin toplumsal gösterilerle geçişi, Kürtler açısından ’varlık gösterme ve birleşme’ mesajı idi. Habur’dan itibaren Cizre ilçesi girişinde ellerinde PKK bayraklarıyla birlikte peşmergeleri karşılayan yerel halkın sevgi gösterileri konvoyun ilerlediği tüm noktalarda devam etti” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da  “Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde içinde PKK’lıların da olduğu peşmergeye Türk askerinin eskortluk ettiğine şahit olduk. Bu tarihin kasıtlı olarak seçildiği açık ve net” dedi.

***

Gerek ABD gerekse AKP iktidarı, Türk Milleti’nin milli gururunu kıracak eylemlerin tarihini geçmişte de kasıtlı olarak seçmiştir.
2009 yılında ABD Başkanı Barak Obama, 29 Ekim tarihinde çalışma ziyareti için Tayyip Erdoğan’ı ABD’ye davet etmişti!
Obama, dönemin başbakanından, en büyük milli bayram günü, ülkesini bırakıp Amerika’ya gelmesini isteyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile dalgasını geçmişti.
Perdeyi 29 Ekim’de açmak istiyorlardı. Rejimini değiştirecekleri Türkiye üzerinden enerji kaynaklarına tam hâkimiyet sağlayıp Amerikan çöküşünü durdurmak istiyorlardı! ABD Büyükelçisi Pearson,  “Erzurum’dan Bağdat’a kadar uzanan topraklar tek bir ekonomik bölge olacaktır”  demişti. Barzani’nin internet sitesinde  “Bu bölge tek bir siyasi bölge olacaktır. İşgalci TSK, bu toprakların kuzeyinden çekilecektir”  ifadesi kullanılmıştı. Ahmet Davutoğlu, bu projeyi sahiplenerek  “Mezopotamya Projesi”  diyince Abdullah Öcalan, “Benim projelerimi çalıyorlar”  diye yaygara kopartmıştı. Yıllardan beri işte bu Amerikan projesini uygulamaya çalışıyorlar. 29 Ekim’de Türklerin psikolojisini kırarak yine aynı oyunun bir perdesini daha sahnelediler!
Zaten bu sebeple peşmergelerin kollarında Amerikan bayrakları vardı. PKK destekçileri, bu yüzden peşmergeleri, yol boyunca  “Yaşasın Başkan Obama” diye slogan atarak karşıladı. Peşmerge güçlerine silah yardımı gönderen Almanya, bu yüzden Erbil’de askeri eğitim kampı kurmaya hazırlanıyor!

***

Mondros Mütarekesi, Limni Adası’nın Mondros Limanı’nda 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanmıştı. Atatürk, milli mücadele sonucunda, 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyeti ilân ederken, düşmana,  “Biz sizden bir gün önce davrandık, fakat sizin haberiniz bile yoktu”  mesajını vermişti
6 Ekim 2004 günü, yani İstanbul’un kurtuluş günü, Avrupa Birliği’nin Türkiye İlerleme Raporu açıklandı. Raporda Aleviler ve Kürtler azınlık ilan edildi!
29 Ekim 2004’te ise Türk yıldızları Ankara semalarında havada gösteri yapar ve devlet erkânı resmi bayram kutlamalarında bulunurken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte Avrupa anayasasını imzalıyordu!  
Avrupa, Atatürk’ten rövanşı böyle aldığını zannediyordu! Şimdi de ABD, 29 Ekim’de Türkiye’nin birliğine kastettiğini açıkça gösteriyor.
Avrupa da ABD de yine bir gün geç kaldıklarını anlayacak ama o zaman kaybetmiş olacaklar!

 

Yazarın Diğer Yazıları