Barazani, "Bayrak kesinlikle inmeyecek"

Barazani, "Bayrak kesinlikle inmeyecek"
Irak'ın başkenti Bağdat'a ziyarette bulunan Peşmerge başı Barzani'nin temsilcisi Adnan Mufti, Kekük'te Kürdistan bayrağının indirilmeyeceğini söyledi.

Peşmerge başı Barzani'ye yakın Rudaw haber ajansının haberine göre Irak Başbakanı Haydar İbadi, Kerkük kent yetkililerine ulusal birlik çağrısı yaparak kente çekilen Peşmerge Yönetimi (IKBY) paçavrasının indirilmesini istemişti. Bir çok farklı etnik ve dini toplumun birarada yaşadığı Kerkük'de barış içinde birarada yaşama çağrısı yaptan İbadi devlet televizyonundan yayımlanan haftalık basın toplantısında Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'e bayrağı indirmesi çağrısı yaptı ve "Ben bütün Iraklıların başbakanı, siz Kerkük'ün valisisiniz. Bir gruptan yana taraf tutar ve sırtınızı diğer gruplara çevirirseniz bu bir başarı değildir" diye konuştu.

"BAYRAK KESİNLİKLE İNMEYECEK"

Peşmerge Yönetimi'nden bir heyet Kerkük meselesi ile bağımsızlık referandumu konularını görüşmek üzere Irak’ın başkenti Bağdat'ta ziyaretlerde bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Barzani'nin temsilcisi Adnan Mufti, “Kerkük'te Kürdistan bayrağı kesinlikle indirilmeyecek. Bu yönde bir karar alınacaksa Kerkük İl Meclisi tarafından alınmalı. Sadece onlar böyle bir kararı verebilir” ifadelerini kullandı. Kerkük'ün yerel yönetimini oluşturan il meclisi 28 Mart'ta kentteki resmi binalara Irak federal bayrağının yanısıra Kürdistan bölgesi bayrağını çekme kararını onaylamıştı.

İlgili Haberler