Barış Manço'nun gerçek adını biliyor muydunuz?

Barış Manço'nun gerçek adını biliyor muydunuz?
Anadolu rock ve pop müziğinin önde gelen ismi, besteci, söz yazarı ve TV programcısı Barış Manço, vefatının 20. yıl dönümünde anılıyor. Oğlu Doğukan Manço ise babasının bilinmeyen isimleriyle ilgili gerçeği geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Peki Barış Manço’nun gerçek ismi nedir?

Babacan ve samimi tavırlarıyla Türkiye’de milyonların babası olan, sanatçılığı ile de adını tarihe yazdıran efsane Barış Manço vefatının 20. yılında sevgi ve özlemle anılıyor.

Peki Barış Manço’nun gerçek adını biliyor muydunuz?

282090.jpg
Oğlu Doğukan Manço geçtiğimiz yıl Haziran ayında babasının ismiyle ilgili gerçekleri açıklamıştı. Mehmet Barış Manço isminin de öncesini açıklayan Doğukan Manço, babasının aldığı isimlerin hikayesini çektiği bir videoda tek tek anlatmıştı.


Doğukan Manço, babasının gerçek adının başında, "Tosun Yusuf" isminin bulunduğunu, bu ön adın daha sonra ilkokula gideceği sırada nüfustan silindiğini anlattı.

"Babam 1943’te İstanbul’da doğdu ve Türkiye’de ilk Barış ismini aldı, Barış ismi, 1941’de dünya savaşlarının ardından barışa duyulan özlemden doğdu. Amcam da 41 doğumludur, savaşın başlangıç tarihi.

Ancak 1941 yılında babamın hiç görmediği amcası Yusuf vefat etmiş, lakabı Tosun Yusuf imiş. Bunun verdiği hüzünle Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço koymuşlar adını. Babam ilkokula başladığı zaman da Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço’yu nüfus kaydından sildiriyorlar sadece Mehmet Barış Manço ismi kalıyor."

İlgili Haberler