Gazeteci Barış Pehlivan: Ahmet Çakmak’ın avukatları tehdit ediliyor

Gazeteci Barış Pehlivan: Ahmet Çakmak’ın avukatları tehdit ediliyor
Gazeteci Barış Pehlivan, katıldığı bir televizyon programında, Öfkeli Türk Gençler' imzasıyla 'Hudut Namustu' pankartı asan gençlerden biri olan Ahmet Çakmak'ın avukatlarının tehdit altında olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un muhtelif yerlerine “Hudut Namustu” pankartı asan ve daha sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Ahmet Çakmak, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda “Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadettiler” demişti.

Çakmak’ın yakın arkadaşları ve çevresi videonun baskı altında paylaştırıldığını ve Ahmet Çakmak’a saatlerce ulaşamadıklarını söylemişlerdi.

Emniyet güçleri de saatler sonra Ahmet Çakmak’ın izine ulaşmış, Çakmak savcılığa verdiği ifadede tanımadığı kişiler tarafından zorla alıkonulduğunu ve sosyal medya hesabından paylaşılan videoyu baskı altında paylaştığını ifade etmişti.

"AVUKATLAR TEHDİT ALIYOR"

Son olarak gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV''de Haberakti programında konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Pehlivan, Ahmet Çakmak''ın avukatlarının tehdit altında olduğunu ifade etti.

Avukatların endişeli olduklarından dolayı isim vermemelerini istediklerini belirten Pehlivan, avukatların Ahmet Çakmak''ın başına gelenlerin kendi başlarına geleceğine dair tehditler aldıklarını ifade etti.

İlgili Haberler