Baro düzenlemesi Meclis'te

Baro düzenlemesi Meclis'te
AKP'nin bir süredir üzerinde çalıştığı ve tartışmalara neden olan baro düzenlemesi TBMM'ye sunuldu. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yasa teklifinin ardından basın açıklamasında bulundu.

AKP çoklu baro düzenlemesi teklifini bugün Meclis'e sundu. "Her Baro Türkiye Barolar Birliği'nde 3 delege ve 1 başkan ile temsil edilecek." diyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda 2 bin avukatın bir araya gelerek ikinci, üçüncü veya dördüncü bir baro kurabilmesine ilişkin düzenleme getiriyoruz. " ifadelerini kullandı.

Özkan, düzenlemeyle 2020 Ekim ayının ilk haftası baro organlarının seçiminin, Aralık ayında da Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'nun yapılacağını, seçimlerin barolar için 2 yılda, birlik için ise 4 yılda bir gerçekleştirileceğini bildirdi.

2 BİN AVUKATIN İMZASIYLA YENİ BARO KURULABİLECEK

AKP'li Özkan, şöyle konuştu;

"Üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda 2 bin avukatın bir araya gelerek ikinci, üçüncü veya dördüncü bir baro kurabilmesine ilişkin düzenleme getiriyoruz

Her Baro Türkiye Barolar Birliği'nde 3 delege ve 1 başkan ile temsil edilecek.

Düzenleme, başta CMK, adli yardım, çocuk hakları ve kurum ve kuruluşlarda da adil ve demokratik temsil için düzenlemeler içermektedir. 

Teklif, bütün Baroların adil temsili için düzenleme içeriyor.

Milletten aldığımız yetki ile bu kararı Meclis'e vereceğiz."