Barzani: Büyük bir hata yaptık

Barzani: Büyük bir hata yaptık
Referandumla ilgili açıklama yapan peşmerge başı Barzani, "Referandumu kabul etmemenin anlamı şudur; Haklarınızı tanımamak. 2003 yılında Bağdat’a dönerek büyük bir hata yaptık. Gördük ki Bağdat’ta sadece simalar değişmiş" dedi.

Peşmerge başı Mesut Barzani, Suleymaniye'de düzenlenen bağımsızlık mitingine katıldı. Referandum “kutsal bir amaç” olan bağımsızlığa ulaşmak yapılacağını belirten Barzani, “referandum sonrası Bağdat ile yapılacak ciddi müzakerelerin bir veya iki yıl sürebileceğini” söyledi.

Barzani, “referandum, kutsal bir amaca ulaşmak içindir, bu da bağımsızlık” ifadelerini kullandı. Barzani, “maalesef, referandumun yerine alternatiflerin sunulmadığını” belirtti.

Referandum sonrası Bağdat ile yapılacak “ciddi görüşmelere” de değinen Barzani, “Kürdistan'ın Irak'tan ayrılmasına ilişkin olarak uluslararası toplumun desteğiyle yapılacak görüşmelerin bir veya iki yıl sürebileceğini” de öne sürdü.

Rudaw’ın haberine göre; Barzani, “Referandum, dünyanın sonu değil. Kürdistan halkının, geleceğine karar vermesidir. Referandumu kabul etmemenin anlamı şudur; Haklarınızı tanımamak. 2003 yılında Bağdat'a dönerek büyük bir hata yaptık. Gördük ki Bağdat'ta sadece simalar değişmiş. İnkar kültürü aynı kalmıştı.

Kürtlerle, Kürdistan’ın her zaman güçlendiğine inanmışımdır. Ancak, bugün bu inancım kat kat arttı. Tek garantimiz referandumdur. Irak ile iki iyi komşu olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler