Barzani haddini aştı: "Sonunda ölüm de olsa"

Barzani haddini aştı: "Sonunda ölüm de olsa"
Peşmerge başı Barzani, Türkiye'den yapılan sözde bağımsızlık referandumunun 'Meşru olmadığı' açıklamalarına, 'Sonunda ölüm olsa da hazırız' diyerek meydan okudu.

Irak'ın kuzeyinde yapılacak olan sözde bağımsızlık referandumuna saatler kala peşmerge başı Mesut Barzani'den küstah bir açıklama geldi. Amerika'nın Sesi'ne konuşan peşmerge başı referandumun ertelenmesi ve Türkiye'den yapılan referandumun meşru olmadığına dair açıklamalara, 'Sonunda ölüm olsa da hazırız' sözleriyle meydan okudu.

Peşmerge başının açıklamaları özetle şöyle: "ABD’nin düşüncesinin değişmesi için çok çaba sarfettik. Bağımsızlık istemekle nasıl bir günah işliyoruz? Onlara, ‘Gelin amacımıza nasıl ulaşabileceğimizi konuşalım’ dedik. Ancak onlar ‘Referandum yapmayın ve gelin konuşalım’ diyorlar. İyi de neyi konuşacağız? Verilen herhangi bir garanti yok. Bunu yapma, ertele deniyor. ABD 14 yıldır aynı dille bizimle konuşuyor. 1960 ve 1970 yıllarında değiliz. Artık kendi kaderimizi tayin etme zamanı geldi. Hiç kimsenin bize yol çizmesini istemiyoruz. Bunun sonunda ölüm de olsa hazırız.”

Türkiye'den yapılan açıklamalara da tepki gösteren Barzani: "“Umarım referandum Türkiye ile olan ilişkilerimizi etkilemez. Ancak hiç kimsenin tehdidini de kabul etmiyoruz. Tehdit dilini kullanan Türk yetkililere bu mesajımın açık bir şekilde ulaşmasını istiyorum" dedi.

İlgili Haberler