Barzani'den bağımsızlık referandumu çağrısı!

Barzani'den bağımsızlık referandumu çağrısı!
Peşmerge başı Mesut Barzani, bağımsızlık referandumu için Irak’taki diğer siyasi gruplara çağrıda bulundu.

Peşmerge başı Mesut Barzani bağımsızlık ısrarından vazgeçmiyor. Kendileri için büyük bir fırsat doğduğunu ileri süren Barzani, Irak’taki diğer siyasi grupları bağımsızlık referandumuna çağrı yaptı.

İngiliz planını her fırsatta ağzına sakız eden Mesut Barzani, siyasi partilere çağrı yaparak bağımsızlık referandumu konusunda konsensüs istedi.

Peşmerge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bölgedeki bağımsızlık referandumu üzerinde güçlü bir ulusal konsensüsün oluşturulması için tüm siyasi partilerin gerekli çalışmaları yapmaları çağrısında bulundu.

Barzani, Peşmerge Yönetimi'nin bağımsızlık referanduma ilişkin siyasi partilere çağrı yapan mesaj yayınlandı.

Bölgenin yeni bir süreçten geçtiğini ve meydana gelen tüm gelişmelerden dolayı büyük değişimlere gebe olduğunu ifade eden Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kürdistan halkı ve sahip olduğu tecrübe, çok hassas ve kader belirleyici bir süreçtedir. Halkımızın önüne gelen böyle bir fırsatı elden vermemesi lazım. Uluslararası düzeyde Kürdistan halkının çok aydın bir ufku var. Uluslararası koalisyon güçlerinin desteği, şehitlerin kanı ve Peşmergelerin amansız mücadelesi sayesinde terörle mücadelede büyük başarılar elde edildi ancak tehditleri halen devam ediyor."

Böyle bir süreçte bağımsızlık ve kaderin tayin edilmesi amacının dışında başka değerli bir şeyin olmadığını belirten Barzani, "Aynı zamanda kader belirleyici konumdaki fırsatın iç hesaplaşmalar ve çekişmelere kurban edilmesi de kabul edilemez. Bu yüzden bağımsızlık referandumu üzerinde güçlü bir ulusal konsensüsün oluşturulması için tüm siyasi partilerin gerekli çalışmaları yapmaları çağrısında bulunuyorum. Bu çerçevede atılacak ilk adım ise Bağdat ile kardeş ve net bir şekilde diyaloğa geçmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Barzani, söz konusu meselenin özel bir şekilde görüşülmesi için tüm siyasi parti ve tarafların bir araya gelmesini talep etti.