Barzani'den Kerkük açıklaması

Barzani'den Kerkük açıklaması
Görev süresi dolan peşmerge başı Barzani giderayak açıklamada bulundu. Peşmergenin Kerkük'ten kaçmasını da değerlendiren peşmerge başı, "Kerkük'te yaşnan hainlikti" dedi.

Reuters’ın haberine göre, görev süresi dolan ve devam etmeyeceğini açıklayan peşmerge başı Mesut Barzani gider ayak televizyondan açıklamalarda bulundu.

Peşmerge başı açıklamasında, “Irak artık Kürtlerin haklarına inanmıyor. Irak referandumu kullanarak Kuzey Irak’a saldırmak için zemin hazırladı. Referandum hiçbir zaman silinemez” dedi.

Sözde bağımsılık referandumuna dahil edilen Türkmen kenti Kerkük için de açıklamalarda bulunan Barzani, Irak ordunsunun başlattığı operasyonun ardından peşmergenin kaçarak bölgeyi terk etmesini “Hiç savaşmadan burayı teslim edenler çok büyük hainlik yaptı” sözleriyle değerlendirdi. Barzani, “Maalesef 16 Ekim gecesi bu büyük ihanet gerçekleşti. 16 Ekim gecesi halkımıza zehirli bir hançer sapladılar” dedi. Peşemrge başı, “Biz kan akmasını durdurmak istedik ama Irak güçleri ilerlemeye ve silah kullanmaya devam etti” ifadelerini de kullandı.

İlgili Haberler