Barzani’nin çatı adayı Erdoğan!

Barzani’nin çatı adayı Erdoğan!
Bebek katili Öcalan’dan sonra, ABD kuklası olan peşmerge de tercihini doğal adayları Demirtaş’tan yana değil Başbakan lehine yaptı!

Barzani’nin çatı adayı Erdoğan!

Peşmerge reisi Mesud Barzani, Köşk seçiminde Türkiye’deki Kürtlerden Selahattin Demirtaş’a değil, “Kürdistan” için Tayyip Erdoğan’a oy vermelerini istedi. KDP’ye yakınlığı ile bilinen Rudav’daki makalede, “Kürtler, Erdoğan için oy kullanmalı” başlığı kullanıldı. Yazıda, 1988’de kimyasal saldırıya maruz kalan Harem Ömer ile yapılan görüşmenin Türkiye ile Irak Kürt bölgesi arasındaki ilişkinin ne kadar ilerlediğini ortaya koyduğu belirtildi. 

Kürtlere ihtiyacı var
“Umudumuz Türkiye” diyen Ömer’in seçimlerde “tercih ettiği” adayın Erdoğan olduğu vurgulanırken, Başbakan’ın Kürt sorunlarının çözümlenmesi yönündeki çabalarını takdir ettiği aktarıldı.
Makalede, “AKP sayesinde Kürtler hem bir zamanlar yasak olan ‘Kürt’ ve ‘Kürdistan’ kelimelerini açıkça söyleyebiliyor hem de ülkenin ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayları var” denildi. Yazıda, teröristbaşı Öcalan’ın, “Türk hükümeti ile barış görüşmeleri” yaptığı, Türkiye’nin Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile 50 yıllık enerji anlaşması imzaladığı, Irak’ın tehditlerine rağmen Kürt petrolünün ihracı konusunda Türkiye’den destek sağlandığı belirtilerek, “Kürdistan bölgesinin Türkiye’ye büyük ihtiyacı varken, Erdoğan’ın da 2023 hedeflerine doğru ilerlemek için Kürdistan’a ihtiyacı var. Buna, Türkiye’deki Kürtler ile Türk hükümeti arasında arabuluculuk yapmak dahil. En büyük kaygı, AKP’nin gelecek parlamento seçimlerini kaybetmesidir. AKP muhtemelen en çok oy alacak olsa da başka partilerle bağları güçlendirmek de değerlendirilmeli” denildi. Kukla yönetimin başbakanı Neçirvan Barzani de Erdoğan’a övgüler yağdırırken, TBMM’nin onayladığı “çözüm paketi”ne destek verip, düzenlemenin müzakereler ve barışa yönelik çabalara siyasi ve hukuki bir çerçeve getirdiği için “önemli bir adım” olduğunu söyledi.

 

İmralı canisi de övgü yağdırıp teşekkür etmişti
Barzani liderliğindeki kukla yönetim, yerel basında kampanyaya dönüşen çağrısında Kürtleri Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’a oy vermeye çağırirken, terör örgütünden de Başbakan’a çeşitli vesilelerle teşekkürler gelmişti. Son olarak bebek katili Abdullah Öcalan, Başbakan Erdoğan’ın “bayram öncesi mutlaka çıkacak” dediği ve  terör örgütü PKK’ya siyasal statü sağlayan sözde çözüm sürecini yasal zemine oturtan yasa için teşekkür etmişti.

“Eylül” tehdidi!
Bir süre önce de Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Başbakan Tayyip Erdoğan için, “Bu işi isterse en güçlü durdurur. O güçlü kimdir, şimdiki hükümettir. O hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tarihin en güçlü hükümetinin başındaki isim isterse o iradeyi gösterir, buna gücü yeter ve bu sorunu da çözer. Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum” demişti. Terör örgütünün Kandil’deki elebaşılarından Murat Karayılan ise tehditler savurup, eylül ayına kadar bekleyeceklerini belirtip, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa böylesi bir kanun çıkarılmıştır. Ama oyun oynamak istenirse ve savaş dayatılırsa, o zaman savaşta da ciddi olacağımız kesindir” demişti.