Barzani'nin partisinden 'evet' çağrısı

Barzani'nin partisinden 'evet' çağrısı
Peşmerge başı Barzani'nin partisi KDP’nin Türkiye Temsilcisi Ömer Mirani, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda "‘Evet’in çıkması halinde ise bir kez daha diyaloğun gerçekleşmesi ihtimali vardır" dedi.

Referandumu Barzani'nin kanalı Rudaw’a değerlendiren Ömer Mirani, “Kürtlerin bu konuyu her şeyden önce kendi çıkarları doğrultusunda bir pozisyon alması gerekiyor. Kürtler Türkiye’nin önceki anayasası ile oylamaya sunulacak anayasası hakkında karşılaştırma yaparak değerlendirme yapması gerekiyor” dedi.

"EVET ÇIKMASI HALİNDE BİR KEZ DAHA DİYALOG GERÇEKLEŞİR"

Referandum sonrası, "barış sürecinin tekrar başlamasına" ilişkin beklentilere değinen  Ömer Mirani, “İnsan hiçbir zaman umutsuz olmamalı. Kapılar tamamıyla kapatılamaz” sözlerini kullandı. Mirani şöyle devam etti:

“Ancak kişisel görüşüm ‘hayır’ın çıkması halinde Türkiye’nin daha fazla karışacağıdır. ‘EVET’in çıkması halinde ise bir kez daha diyaloğun gerçekleşmesi ihtimali vardır. Bazı taraflar sorunun çözülmesi için arabuluculuk yapabilir. Bizler KDP olarak Türkiye halkı için hayra vesile olacak bir sonucun çıkmasını diliyoruz.

ERDOĞAN: "GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ, TEK BİR ŞARTIMIZ VAR..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır mitinginde "Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var; kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak" diyerek sözde 'barış süreci'nin tekrar başlayabileceğinin sinyalini vermişti.

İlgili Haberler