Barzanistan Sevr'in parçası

Nedense birileri Sevr'i küçülte küçülte, yok saymak istiyorlar: Zaten imzalanmamıştı... Zaten Meclis-i Mebusan kapatıldığı için kabul edilmemişti... Zaten Anadolu Harekâtı başladığı için fiilen uygulanması mümkün değildi... Daha neler neler...

Bu iddialar Sevr'e kapı aralamaktadır. Böyle diyenlerin gönüllerinde, etnik ayrılık, şuuraltlarında asıl "Büyük Ermenistan" vardır. (Sevr, etnisiteyi kutsayan bölücüleri de memnun etmez. Sevr'i "ileri merhale" saymakla beraber, kendi içlerinde bölünmüşlük getirdiğini söylerler.)

Ne desem şimdi... "Ulan!" demeyeyim hadi... Ey vicdansızlar!... Ey kendini bilmezler! İtilaf Devletleri birbirlerini kollamasalar, şartları o an müsait olsa, ümüğümüze çökmeyeceklerini garanti edebilir misiniz! Sevr, dünyada en ayrıntılı çalışılan projelerden biridir. Hedef, Türk'ü adım adım Ön Asya'dan çıkarıp atmaktır.

Biz Sevr'i Millî Mücadele ile yırtıp tepeledik ama Batı, sadece rafa kaldırmıştır. Zayıf anımızda, hemen indirecektir!

Hatta indiriyor...

Güneyimizde, ABD, Siyonistlerin buyruğuyla (Evet! Siyonistlerin ABD yönetimine emretmesiyle!..) PKK'yı açık açık destekliyor, Barzanî'ye, el altından bağımsızlık için destek veriyor. Koskoca Türkiye dururken, 5-10 bin militan ancak çıkaracak PKK'nın Suriye ve Irak kolunu desteklemesi ne demek oluyor?

"Müslümanlar" uyansalar, Barzanî'nin kime, niçin yamandığını idrâk ederler.

Birkaç defa yazdım... Barzanîlerin bölgesinde yaşayan etnisitelerin yüzü Türkiye'ye dönüktür. Boydan boya sınır açsak, hepsi belki Türkiye'ye doluşacaktır. Veya sorgusuz sualsiz gidip gelelim diyeceklerdir. Oralara iki defa gittim... Halkın hissiyatını anladım. Birlik arzusunu biliyorum. Çünkü o etnisiteler bizim akrabalarımız.

"Kürt'üm" diyen bir kişi Türkiye'den ayrılmak istiyorsa, kesinlikle, birilerinin oyuncağıdır. Irak'ın kuzeyi Türkiye'nin uzantısıdır.

Barzanî'nin, Türkiye'nin bir bölümünü de içine alan "Büyük Barzanistan" hayali ardında kukla oynatanlar vardır.

Sevr dosyasının üstündeki toz üflendi şimdi... 62., 63., 64. maddelerin yazılı olduğu sayfalar tekrar tekrar okunuyor. Mesud Barzanî'nin Türkiye'de de yayınlanan hatıralarında bu maddeleri görürsünüz.

R. T. Erdoğan, 7 Haziran 2016'da şehit aileleri ve gazilere hitap ederken Sevr'le terör arasında bağlantı kuruyor:

"Yüzyıl önce binlerce kilometre ötelerden farklı milletlerin askerlerini Çanakkale önlerine getiren saik neyse bugün de dünyanın dört bir köşesinde teröristleri örgütün saflarında buluşturan neden aynıdır. O gün İstanbul'u işgal etmenin rüyası içinde 450 yıllık araya son verme özlemiyle gelenler, bugün de terör örgütünü aynı hedef için maşa olarak kullanıyor. Haçlı seferlerinin, Moğol istilasının, Sevr'in yarım bıraktığı işi bu kez terör örgütü üzerinden tamamlamak istiyorlar. Tüm ideolojik farklılıkları bırakarak, kanlı bıçaklı terör örgütlerini aynı çatı altında birleştiren sebep budur."

R. T. Erdoğan çok yerinde konuşmuştur. Bugünü gören bir konuşma... Keşke "ideoloji" kapanından kurtulup Millî Mücadele'den bahsedebilseydi ve Mustafa Kemal'in Nutuk'ta "Sevr projesi" için söylediklerini bir bir sıralasaydı.

Barzanistan kurdurma projesi, büyük oyunun ufak bir parçası sadece...

Yazarın Diğer Yazıları