Barzini'den küstah açıklama

Barzini'den küstah açıklama
Peşmerge Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani küstah açıklamalarda bulundu. Barzani, Musul operasyonunun ardından Bağdat hükümetiyle Kürtlerin yaşadığı bölgenin bağımsızlığı için görüşme yapacaklarını söyledi.

Peşmerge Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, IŞİD'in Musul'dan çıkarılmasının ardından Bağdat hükümetiyle Kürtlerin yaşadığı bölgenin bağımsızlığı görüşeceklerini söyledi.

Almanya'nın 2,5 milyon tirajlı Bild gazetesine konuşan Barzani, bağımsızlık için, "Zamanı çoktan geldi. Ama şu an IŞİD'le savaşa odaklanmış durumdayız" dedi.

Fransız haber ajansı AFP'nin Bild'den aktardığına göre Kürt Başbakan, "Musul özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz Bağdat'taki ortaklarımızla buluşup, bağımsızlığımız hakkında konuşacağız" diye konuştu.

Şubat ayında Peşmerge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de Kürtlerin yaşadığı bölgenin bağımsızlığı için referandum yapılması çağrısını yapmış, "Bağımsız bir Kürdistan için izin isteyecek değiliz" demişti.

Peşmergeler, Bağdat yönetimine bağlı güçlerle Musul'da IŞİD'e karşı mücadeleye katılıyor.

Barzani, Musul'un IŞİD'den alınmasının 3 ayı bulabileceği tahmininde bulunurken, "Dış bölgeleri aldık ama IŞİD'in kent merkezinde ne kadar güçlü bir direniş göstereceği meçhul" yorumunu yaptı.

IŞİD'in 'yüzlerce intihar bombacısı olduğunu' söyleyen Barzani, "Bu patlyacıları imal etmek için büyük fabrikaları olması lazım. Şu ana kadar operasyona karşı en büyük tehdit bunlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler