Baş danışmanları merak edenlere!..

Az bir zaman kaldı... Ak koyun kara koyun belli olacak!..

Cumhurbaşkanı adayları meydanlarda,TV programlarında vaat üzerine vaat açıklıyor. Ancak merak edilen bir konu var ki, ona şu ana kadar giren olmadı. Cumhurbaşkanı yardımcıları kim olacak? Ve sayıları... Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalacağı neredeyse kesin gibi. Yandaş anketçiler, her ne kadar dillendiremeseler bile bu gerçeğin farkında. O yüzden adaylar, başkan yardımcılarını -eğer açıklamayı düşünüyorlarsa- ikinci tura saklıyor olabilirler.

Çok merak ediyorum, R. Erdoğan'ın, Meral Akşener'in, Muharrem İnce'nin, Temel Karamollaoğlu'nun yardımcılarını... Hatta bakanlarını... Bunlardan daha çok merak ettiğim bir konu daha var; acaba Cumhurbaşkanı oldukları takdirde  özel kalem müdürü kim olacak?.. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü kim olacak?... Vee!.. Baş danışmanlar kimler olacak?..."Allah Allah sen ne biçim adamsın!..  Baş danışmanlar,  Cumhurbaşkanı yardımcılarından, Bakanlardan daha mı önemli? Nedir bu merakının sırrı? Yoksa, sende mi yazılıyorsun?" diye bana sual ediyor olabilirsiniz. Haklısınız. Maalesef, bizim meslekte  kalemini bu işler  için oynatanlar çok. Ama, emin olun, ben öyle değilim. Eğer öyle bir şey olsaydı, risk alır, gazeteye istifamı sunar, hangi adayı destekliyorsam, o adayın yanında gezinir durur, taklalar atardım!.. Kendim için  bir şey istiyor hatta aklımın kıyıcığından bile geçiriyorsam namerdim!...

Bu  satırları kaleme almamım bilimsel, aritmetik (!) ve de yaşam gerçeklerine dayanan bir nedeni var. 24 Haziran öncesi bir çok etkili ve geniş  oy potansiyeline sahip kesimlerin  tercihlerinde çok etkili olacak. Adamlar, merak ediyorlar. Ankara/Çukurambar'dan çıkıp muhalefet kulislerinde mekik dokuyorlar. Tek dertleri var; Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü, sözcüsü, baş danışmanlar, başkan yardımcıları ve bakan adaylarının isimleri konusunda tiyo alabilmek. Dedik ya, pozisyon belirleyecekler!.. O sebeple, Cumhurbaşkanı adaylarının 1. tur seçim öncesinde bu konuya da zaman kaybetmeden girmelerinde büyük fayda var;

Önce, Cumhurbaşkanı  oldukları takdirde özel kalem müdürü kim olacak,  sözcü kim olacak, baş danışmanların sayısı ve kimler olacak?.. İlan etsinler. Tamam!.. başkan yardımcılarını ve bakanları  açıklamayı 2. tura hatta daha sonraya bıraksınlar. O kadar da önemli değil!.. Biraz daha açıklık getireyim:

*Baraj müteahhiti çok merak ediyor,

*Karayolu müteahhitleri kıvranıyor,

*Konut müteahhitleri zorda,

*Ambulanscılar çok dertli,

*Hava ambulanscıları kederli,

*Yatçılar bıkkın,

*Arsacıların çıldırmasına ramak kaldı,

*Esnaf bankaların önünde bekliyor,

*Sanayici çek defterlerini karıştırıyor,

*Yatırımcı bütçe yapmayı bekliyor,

*Vatandaş, çocuklarının iş geleceğini düşünüyor,

*Bürokrat terfi bekliyor,

*Asker, apoletindeki yıldızlarının sayısının kaça çıkacağının derdine düştü...

Haa!.. Bu değerli koltuklara kimlerin oturtulacağını açıklamak da yetmez, bekleyiş içinde olan etkili  kesimler için. Adaylardan bir istirhamım daha olacak. Mesela  şunları da açıklayıversinler bir zahmet!..

*TOKİ' den sorumlu baş danışman kim olacak?..

*KİK'den sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Baraj ihalelerinden sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Karayolları Genel Müdürü'nden sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Sağlık ihalelerinden sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Bankalardan sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Yargıdan sorumlu baş danışman kim olacak?...

*Turizmden sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Diyanetten sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Vakıflardan sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Enerjiden sorumlu baş danışman olacak mı?..

*Hastanelerden sorumlu baş danışman olacak mı?..

*Yemek ihalelerinden sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Bürokrat atamalarından sorumlu baş danışman kim olacak?

*Askeri atamalardan sorumlu baş danışman kim olacak?..

*Belediyelerden sorumlu baş danışman kim olacak?..

Yanlış anlamayın!... Bana baş danışmanlarınızı söyleyin. Ben de size, anketçilere 5 kuruş ödemeden seçimlerde kaç oy alabileceğinizi deyivereyim!..

Merak edenler için not; "Kandil operasyonu" 2. tura sarkıtılabilir. Ankara'da konuşulanlara, değerlendirmelere(!) bakınca bu izlenimi edindim... Detaylarını çok merak ediyorsunuzdur eminim. Ama ben de keriz değilim. Biraz da kendimi ve de kurumumu düşünmek zorundayım. Yeni bir engellenmemiz daha oldu!.. "AKP'linin Annesine İŞKUR Kıyağı" başlıklı yazımız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın avukatının yaptığı başvuru neticesinde Kilis Sulh Ceza Hakimliği tarafından engellendi. Artık, bu yazıyı YENİÇAĞ'ın internet sitesinde  göremiyorsunuz!.. Aklıma, "Vaktinde  ülkenin birinde padişahı talih kuşu seçiyormuş..." diye başlayan masal geldi. Onu da bilenler bilmeyenlere anlatsın!.. Düzeliriz İnşaalah!..

Yazarın Diğer Yazıları