Başbakan Binali Yıldırım'dan Paradise Papers açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım'dan Paradise Papers açıklaması
Dünyaca ünlü Paradise Papers belgelerinde oğullarının adı geçtiği iddia edilen Başbakan Yıldırım, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım, Paradise Papers Belgeleri'nde oğullarının adının geçmesi iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Gizli saklı bir şey olmadığını savunan Başbakan Yıldırım, "Benim dokunulmazlığım var ama oğullarımın yok. Gerekli araştırmalar yapılabilir" açıklamasında bulundu.

PARADİSE PAPERS BELGELERİ

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

'Ben hayatım boyunca denizcilikle uğraştım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım. Evlatlarımın en küçüğü 33 en büyüğü 40 yaşında. Dolayısıyla onlar kendi işlerini yapıyor ve memlekete hizmet etmeye çalışıyor. Siyasete başlarken benim çocuklarıma tavsiyem oldu. Devletle kesinlikle iş yapmayacaksınız, devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız dedim. Denizcilik küreseldir, dünyanın her tarafında iş yapıyorlar. Bunun gizli saklı bir tarafı yok."

SORUŞTURMA AÇILMASINI TALEP EDİYORUM

'Bu şirketler açık faaliyet gösteren şirketlerdir. Bunu heryerden araştırabilirsiniz. Bu iddialar ilk kez ortaya atılmadı. İlk kez 2008 yılında çıktı. Hepsini açıkladım. tekrar 2017 Mayıs'ta gündeme geldi. Yine açıkladım. Beni akılları sıra yıpratmaya çalışıyorlar. Milletim beni bilir. Benim dokunulmazlığım var ama oğullarımın yok her türlü araştırma ve inceleme yapılabilir. Haksız yere itham edilmeleri kabul edilemez. Biz onurumuzla varız, ülkemiz ve milletimiz için bütün ömrümüzü verdik. Bizim için en büyük servet itibarımızdır. Gerisi gelip geçicidir. Ancak itibar insanı öbür dünyaya kadar taşıyacak elde edilmesi zor bir meziyettir. Bakın vergi verilmiyor diye itham ediyorlar.' 

ABD'YE GÜVENCE VERMESİ HUKUK DEVLETİ İLKESİNE UYMAZ

(ABD’den yapılan vize açıklamasındaki güvence verildi ibaresi üzerine) ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklama üzerine Türk Büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır ve orada her şey açık seçik herhangi bir yoruma gerek kalmayacak şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılamalar, bazı tutuklamalar var. Bu Türkiye’de de var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti ilkelerine göre işlem yapılmaktadır. Türkiye’nin ABD’ye güvence vermesi hukuk devleti ilkelerine uymaz.

Bizim 15 Temmuz darbesiyle ilgili bu darbenin arkasında Fetullah Gülen’in olduğu yönünde çok kuvvetli delillerimiz var. Onun iade edilmesini istiyoruz. Ayrıca bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımızla ilgili endişelerimizin giderilmesini istiyoruz. Onlar da benzer taleplerde bulunuyoruz.

(FETÖ liderinin iadesi) İade konusunda yapılacak her şey yapılmıştır. Artık dosya odalara sığmayacak hale gelmiştir. Eğer bu kadar dosya, belge iş görmüyorsa o zaman işin içinde başka bir mesele var diye düşünmek insanın aklına geliyor. Biz belki haddinden fazla da dosya verdiğimizi düşünüyoruz. ABD yargısının bir an önce bunun gereğini yapmasını bekliyoruz.

İlgili Haberler