Başbakan da ‘Hepimiz Ermeniyiz’ dedi

Başbakan da ‘Hepimiz Ermeniyiz’ dedi
Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarıyla ilgili mesajına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den farklı bir yorum geldi. Türkiye’de birtakım çevrelerin ’Hepimiz Ermeniyiz’ demekte olduğunu hatırlatan Bahçeli şöyle konuştu:

Başbakan da ‘Hepimiz Ermeniyiz’ dedi

Adaylıktan çekilsin
Birtakım çevreler ’Hepimiz Ermeniyiz’ demektedir. Sayın Başbakan da ’Hepimiz Ermeniyiz’ demiştir. Bu bir talihsizliktir. Recep Tayyip Erdoğan derhal Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmelidir.

 

“Başbakan ‘Hepimiz Ermeniyiz’ demiştir!” 
Seçimlerde partisinin kazandığı belediye başkanlıklarını ziyaret için Çankırı’nın Eldivan ilçesine gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajı eleştirerek, “Türkiye’de birçok çevre, ’hepimiz Ermeniyiz’diyordu. Sanırım Başbakan da aynı şeyi Başbakanlık makamı olarak söylemeye başlamıştır ki bu büyük talihsizliktir. Cumhurbaşkanlığı adaylığından hemen çekilmeli” dedi. Bahçeli, “Başbakan’ın mesajı Türk milletinin ve Türk tarihinin gerçeklerini yansıtmaktan uzak kozmopolit ve köksüz ifadelerle doludur. Türk milletini İmralı canisinin çürümüş üslubundan ilham alarak yok saymıştır. Sırf Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, değişik çıkar ve güç lobilerinin desteğini alabilmek için sözde Ermeni soykırım uydurmasını tanıma ve özür dileme sınırına gelmiştir. Ecdadımıza nankörlük yapmış, Türk tarihine zehirli ve bölücü bir nazarla yaklaşmıştır. Bu millete bu kadar eziyet fazla” diye konuştu.

Tarihimizi sıfırlıyor
Açıklamanın zamanlamasına dikkat çene MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da, “Başbakan’ın milli bayramlara karşı olan alerjisini biliyorduk. Her milli bayramda AKP’li yöneticilerin hastalanmasını görmüştük. İstiklal Marşımız okunurken ve Türk bayrağı resmi geçidi yapılırken ayağa kalkmayan AKP yöneticilerini de görmüştük. Ama doğrusu bu kadarını beklemiyorduk. Ulusal egemenliğimize kasteden, Karabağ’ı işgal altında tutan, Hocalı’da katliam yapan ve Doğu Anadolu bölgemizi istemekten geri durmayan Ermenilerden böyle bir günde özür dileyecek kadar ileri gidilebileceğini tahmin etmezdik” diye konuştu. Erdoğan’ın “alıştıra alıştıra” gibi bir pratiği olduğunu bildiklerini vurgulayan Oğan, şöyle konuştu: 

Sırada PKK var
“Bu açıklama ile yarım özür dileyen Erdoğan’ın 2015’te tam özür dilemesi ve olmayan bir soykırım suçlamasını üstü kapalı kabul etmesi beklenebilir. Başbakan Ermenilerin Doğu Anadolu’da yaptı mezalimleri görmeden ve buna hiç değinmeden doğrudan Ermenilerin acılarını anması başka bir tehlikenin varlığını da haber veriyor. Zira Başbakan’ın kendince ’helalleşme’adımı başka unsurlara da şamil edilebilecek bir pratiği getirebilir. Onbinlerce Müslüman Türk’ü katleden, Van’da, Erzurum’da, Iğdır’da binlerce Müslüman kadının Irzına geçen Ermeniler ile kendince helalleşen Erdoğan, 40 bin Müslüman Türkü katleden PKK’dan da özür dileyerek masaya oturabilir. Başbakan bu açıklamasıyla böyle bir potansiyeli olduğunu ortaya koymuştur. Bu zihniyet korkarım Türkiye’nin tarihine kara çalma, Türk tarihini sıfırlamanın derdinde. Türkiye’deki Ermeniler açıklama ile sınırlı kalınmamasını ve eylemlere geçilmesi gerektiğini söylemişler. Diğer bir ifade ile ’3 T’kuralının hayata geçmesidir. Tanıma, Tazminat ve Topraktır. Tanıma ilk adım olarak görülmektedir. Devamı ise eylemdir.