Başbakan olmasaymış “Akil İnsan” olurmuş!

Başbakan olmasaymış “Akil İnsan” olurmuş!
Başbakan Davutoğlu, Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde “Akil İnsanlar”la biraraya geldi.

Başbakan olmasaymış “Akil İnsan” olurmuş!

PKK terör örgütüyle başlatılan müzakere süreci için kamuoyunu hazırlamakla görevlendirilen Akil İnsanlar’a konuşan Davutoğlu, “Başbakan değil de bir akademisyen olsaydım belki de sizinle oturuyor olacaktım. Akil insanlar heyetinin yaptığı temaslar karşılıksız kalmadı” dedi.

Elimizde tweet’ler var
İHANET sürecinin “milli, yerli, özgün” olduğunu belirten Davutoğlu, çok az silahlı unsurun çekildiğini bildikleri halde süreç zarar görmesin diye sonra açıkladıklarını söyledi. Davutoğlu, “6-7 Ekim’de şiddetin her türlüsü işlendi. ’Herkes silahlansın’ tweet’leri atıldı. Bunlar elimizde” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde “Akil İnsanlar” la biraraya geldi. PKK terör örgütüyle başlatılan ihanet süreci için kamuoyunu hazırlamakla görevlendirilen Akil İnsanlar’a konuşan Davutoğlu, “Başbakan değil de bir akademisyen olsaydım belki de sizinle oturuyor olacaktım. Akil insanlar heyetinin yaptığı temaslar karşılıksız kalmadı” dedi. İhanet sürecinin “milli, yerli, özgün” olduğunu belirten Davutoğlu, çok az silahlı unsurun çekildiğini bildikleri halde süreç zarar görmesin diye sonra açıkladıklarını söyledi. Davutoğlu, “6-7 Ekim’de şiddetin her türlüsü işlendi. ’Herkes silahlansın’tweet’leri atıldı. Bunlar elimizde” dedi. Davutoğlu, şunları söyledi: “Çözüm sürecinin üç karakterine dikkat çekmek isterim: Çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür. Bu meseleyi çözüme kavuşturabilmek için her yolu denedik. 5 sene önce imkansız görünen süreçleri bütün siyasi riskleri göze alarak devreye soktuk. Hangi tabuları nasıl yıktığımızı görsünler. Akil İnsanlar Heyeti’nin kompozisyonu dahi çözüm sürecinin yerli ve özgün olduğunu bize ait olduğunun göstergesidir. Bu yol bu topraklarda hakkı bulunanların çocuklarının el ele yürüyeceği bir yoldur. Çözüm süreci, bir tarafı ikna süreci değildir. Böyle bir ikna borcumuz da yok. Milleti ikna çabamız var.” Öte yandan Erdoğan, akil insanların çok çok faydalı olacağına inandığını belirterek, “STK’lardan bütün akademisyenlerden olsun ondan sonra özellkile toplum temsilcilerinden olsun bu sürece onların katılmış olmaları destek vermeleri o süreçte de faydasını gördük. Şu anda da faydalı olacaklarına inanıyorum” dedi.