Başbakan sabah akşam konuşuyor

Başbakan sabah akşam konuşuyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla geldiği Trabzon'da partisince kendisine tahsis edilen otobüs ile kent merkezinde şehir turu attıktan sonra kentin Akçaabat, Çarşıbaşı ve Vakfıkebir ilçelerine giderek ilçe merkezlerinde halkı selamladı.

Başbakan sabah akşam konuşuyor

Vakfıkebir ilçe merkezindeki bir çay bahçesinde vatandaşlar ile kısa süre sohbet eden Kılıçdaroğlu'na burada üzerinde "ekmek için Ekmeleddin" yazan bir ekmek armağan edildi. Parti otobüsünden vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.
Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, "Ekmeğin başkenti Vakfıkebir fırınında hazırlanan bir ekmeği getirdiler bana. Üzerinde bir ay yıldız var, altında 'ekmek için Ekmeleddin'yazıyor. Ekmeleddin bey düzgün bir adam, geçmişi temiz, dürüst, az konuşan, öz konuşan bir insan. Orta Doğu bataklığında Müslüman, Müslüman kanı döküyor. O bataklığı kurutmak istiyorsak Ekmeleddin Bey'e ihtiyacımız var. İstiyoruz ki tarafsız biri cumhurbaşkanlığı koltuğuna otursun" dedi.

Yakında sandığa gidileceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "A partisi, B partisi, C partisi hiç fark etmez. Bayrağı temsil edecek bir aday belirleyeceğiz. Üç tane adayımız var. En iyi kim bayrağı temsil eder, Ekmeleddin İhsanoğlu temsil eder. Buna bütün kalbimle inanıyorum. 5 yabancı dili ana dili gibi biliyor. İşlam İşbirliği Örgütü'nde 57 ülkeyi yönetti. Hem batıda hem doğuda itibarı var. Bakın Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta olanları görüyorsunuz. 49 vatandaşımız IŞİD tarafından teslim alındı. Onlar orada duruyor. Bir şey yapan var mı? O rehineleri kurtaralım diye çaba harcayan var mı? Gazze'deki olayları durduralım diye çaba harcayan var mı? Yoğun laf var. Habire, sabah akşam konuşuyor. Bize konuşan değil, iş yapan başbakan lazım. Eğer İsrail'in Gazze üzerindeki baskısını durdurmak istiyorsan Malatya Kürecik'teki radar istasyonunu kapatacaksın. İsrail jetlerine yakıt vermeyeceksin. Böyle hem yakıt ver hem konuş olmaz. Onun için söylüyorum Orta Doğu'da da barışın gelmesi için adres belli, Ekmeleddin İhsanoğlu" diye konuştu.