Başbakan Yıldırım, "Suriyelilerin 976 bini okul çağında"

Başbakan Yıldırım, "Suriyelilerin 976 bini okul çağında"
Başbakan Yıldırım, "Aralık 2017 itibarıyla ülkemizdeki Suriyelilerin 976 bini, okul çağındaki yavrularımızdan oluşuyor." dedi.

AKP Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AKPSosyal Politikalar Başkanlığınca "Anadolu Dünya Dolu" sloganıyla Point Hotel'de düzenlenen "Göç ve Uyum Sempozyumu"nda katılımcılara hitap etti.

Türkiye'de 600 bine yakın misafir öğrencinin bulunduğunu belirten Yıldırım, 191 değişik ülkeden toplamda 3,7 milyon kişinin uluslararası koruma statüsü ile Türkiye'de ikamet ettiğine işaret etti.

Mültecilerin durup dururken Türkiye'ye gelmediğini, bir çoğunun memleketlerinden hicret etmek zorunda kaldığını anlatan Yıldırım, "Doğdukları, büyüdükleri, havasını soludukları, acı tatlı hatıralarının olduğu vatanlarından koparıldılar ve bir bilinmeze göç etmek zorunda kaldılar. Göç, hicret. Hicreti bizim kadar kimse bilmez. Hamd olsun bugün bu anlayışla yeryüzünün en merhametli, en şefkatli ülkesinin adı Türkiye'dir. Ne en gelişmiş, en zengin ülkeler ne de uluslararası kuruluşlar Türkiye kadar ihtiyaç sahiplerine, yalnızlara, kimsesizlere kucak açıyor ne de gerekli yardımı yapıyor. Gönlümüzü açtığımız mazlumlar sayesinde dünyanın en itibarlı ülkelerinin başında Türkiye var." diye konuştu.

Yıldırım, "Aralık 2017 itibarıyla ülkemizdeki Suriyelilerin 976 bini, okul çağındaki yavrularımızdan oluşuyor. Devlet okullarında, geçici eğitim ve barınma merkezlerinde 612 bin yavrumuza eğitim öğretim veriyoruz. Bu çerçevede, 2016 yılında yüzde 30 düzeyinde seyreden okullaşma oranı, 2017-2018 öğretim yılında yüzde 65 seviyesine ulaşmış bulunuyor." dedi.

İlgili Haberler