Başbakan’dan ‘cinsel istismar yasası’ yorumu

Başbakan’dan ‘cinsel istismar yasası’ yorumu
Başbakan Binali Yıldırım, tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili "Bu bir tecavüze af değildir. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır" dedi.

Başbakan Yıldırım, Ankara’da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Başbakan cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye ilişkin tartışmalar hakkında görüşleri sorulan Yıldırım, şöyle konuştu: “Olay şudur. Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları, dolayısıyla çocukları oluyor. Baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarında herkes bu sorunu çözmek için söz vermişti. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Tecavüzle ilgili bir konu değil”

BİR SKANDAL AÇIKLAMA DA 'ENSAR'DAN

Daha önce de Ensar Vakfı skandalında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, M.B. isimli öğretmenin onlarca öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla ilgili "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı'nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz" açıklaması tepkilere neden olmuştu.

İlgili Haberler