Başbakanlık sona erdi: Çankaya Köşkü ne olacak?

Başbakanlık sona erdi: Çankaya Köşkü ne olacak?
Başbakanlığın sona ermesinin ardından Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası Çankaya Köşkü'nün kaderinin ne olacağı merak konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Atatürk için 1921 yılında yapılan Çankaya Köşkü, ardından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer’e hem konut hem çalışma binası olarak hizmet verdi. Abdullah Gül, çalışma ofisi ve resmi törenler için Çankaya Köşkü’nü kullansa da konut olarak Dışişleri Bakanlığı konutunu tercih etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçmesinin ardından Başbakanlığa tahsisi edilen Cumhuriyetin mirası Çankaya Köşkü'nün şimdiki kaderi merak konusu oldu.

24 Haziran seçimlerinin ardından resmen başlayan yeni sistemle beraber Başbakanlık kaldırıldı. Başbakanlığın kaldırılmasının ardından Çankaya Köşkü'nün ne olacağı tartışma konusu olmuştu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Köşk’ü yeni hükümet sistemi kapsamında Cumhurbaşkanı yardımcılarının kullanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı yardımcıları, mevkidaşlarını Köşk’te düzenlenecek törenlerle kabul edecek. Çankaya Köşkü yerleşkesinde yer alan Resmi Konut’ta da Erdoğan’a vekalet edecek Cumhurbaşkanı yardımcısının ikâmet etmesi planlanıyor.