Başbuğ'u tahliye projenin parçası

Başbuğ'u tahliye projenin parçası
Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan'dan çarpıcı değerlendirmeler: Başbuğ'un tutuklanması da tahliyesi de bir operasyondur! Süreç iyi analiz edilmeli. Bunu yapan güç Türkiye'yi yeniden dizayn etme peşinde. PKK-KCK güçlendirildi, cemaat ile iktidar çatıştır

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un 'Terör örgütü lideri " olarak mahkum edilmesinin Türk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Başbuğ'un tahliyesinin kendiliğinden gerçekleşmediğine dikkat çeken Tantan, " Bu bir operasyondur. Tahliyesinin altında yatan sebep Orta Doğu'da artık Türkiye'nin siyaset ve rejim süreci büyük risklerle karşı karşıya. Bundan dolayı Türkiye zaten içten güvenlik, siyaset, mali ve ekonomik anlamında büyük sıkıntılarla yüz yüzedir. Irak ve Suriye'deki hareketlilik Türkiye'ye büyük tehdit oluşturuyor. Projeli bir şekilde içeri alınanlar tekrar projeli biçimde salıverildi " dedi. Tantan, Türkiye'nin Orta Doğu'da büyük tehdit altında olduğunu ifade etti. 

Süreci göremediler

Başbuğ'un tutuklanma sürecinin iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade eden Tantan, bunu yapan gücün Türkiye'yi yeniden dizayn etmeyi amaçladığını söyledi. Ümraniye, Balyoz ve Casusluk davalarının bir proje olduğunu vudgulayan Tantan, şunları söyledi: " İçeri giren komutanların kendini içeri attıracak sürece yönelik öngörülerinin eksikliği bu coğrafyada, bölge boyutunda yıllarca Türk siyasetini, güvenliğini ve ekonomisini elinde tutan gücün Türkiye üzerinden bölgeyi ve havzayı yeniden dizayn ettiği ve dizayn ederken de o ülkedeki etkin güçleri kullandığı bir gerçektir. Bunu göremeyenler maalesef onlarla birlikte emir komuta zincirinde, suçları olmadan günahsız insanlar da tasfiye sürecini yaşamak mecburiyetinde kalmış vaziyettedir.  

Türkiye içten bölünüyor

TSK'nın, kolluk güçlerinin, adli sistemin ve istihbarat teşkilatlarının bu süreçte yeniden yapılandırıldığını kaydeden Tantan, terör örgütü PKK-KCK ve cemaatin birlikte hareket ettiklerini ifade etti. Tantan, "PKK- KCK güçlü kılınıp Orta Doğu'da kullanılmak isteniyor. Hizmet hareketi AKP ile çatıştırarak onu zayıflatıyor ve Türk halkını içten böldürüyor" dedi. Tantan, Türkiye'nin sadece PKK değil, Suriye'de mücadele eden radikal örgütlerin terör eylemlerinin tehdidi altında olduğunu da ifade ederek, "Özellikle Suriye'de kendi ellerimizle destek vermek suretiyle oradaki tüm örgütlerin zaman içerisinde ülkemize yönelebileceğini de hesaplamamız gerekiyor" diye konuştu.