Başımıza çoraplar örülüyor

Bütün fesat tezgâhları son sürat işletiliyor; başımıza yeni yeni çoraplar örülüyor!.. Dersim konusunun şu sırada hortlatılması tesadüf değil... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tespiti doğru;
“Dersim, devlete karşı bir isyandı ve devlet tarafından gerektiği gibi tenkil edildi, asiler cezalandırıldı. Bugünkü PKK neyse Dersim’de yaşananlar aynıdır!”
Bugün Dersim bahane. Kürtçüleri, PKK’yı haklı çıkarmaya, milleti gene bölmeye, iç savaş çıkarmaya çalışıyorlar. Sonunda olacak olan da bu!.. Maksat hakikaten Türkiye’nin huzuru ve güvenliği ise, artık bu konuda son noktayı burada koymak gerekir. Zira “tarihimizle yüzleşelim” derken geleceğimiz için yüzümüz kalmayacak... Hem Tuncelili Kamer Genç ne kadar doğru söylemiş:
“Özür dilemek bir şey ifade etmiyor. Önce araştıralım, belki özür dileyecek bir şey yoktur.”
Arınç “İstiklâl Mahkemeleri tutanakları açılsın” demiş. Açılsın, öyle ihanetler, hainler çıkar ki sonunda kendisi pişman olur!..

***


Öteden beri başka bir tezgâh var... “Kürt Sorununu” çözmeyi, PKK’yı bitirmeyi Dublin’de aramak!.. Terör örgütü IRA (İrlanda Cumhuriyetçi Ordu) nasıl bitirildiyse PKK da aynı yöntemle, müzakereler ve diplomasiyle bitirilecek!.. Tabii, bu bir hayal... PKK ile IRA, oradaki şartlarla Türkiye’nin şartları aynı değil... Atatürk “Ülkemizin meselelerini yabancı örnek ve projelere göre çözmek, en hafif tabiriyle hayaldir” demişti... Fakat bu konuda gerçekler ne olursa olsun kös dinliyorlar. Tezgâh durmuyor... Amaç, PKK’yı bitirmek, Kürt sorununu çözmek değil; TC’yi bitirmek ve Türkiye’yi çözmek!!! Hem de İrlanda Dışişleri Bakanlığı ve AB fonlarıyla...

***


Daha önce, seçimlerden sonra aralarında AKP, CHP ve BDP’li vekillerin de bulunduğu 30 kişilik heyet, IRA konusunu yerinde “incelemek” için Dublin’e gitmişti. Şimdi de bir medya “triomvirası” veya şeytan üçgeni (Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ali Bayramoğlu) refakatinde büyük bir heyet İrlanda Kurtuluş Ordusu (IRA) modelini incelemeyi sürdürecek!.. IRA’nın hangi şartlarda silah bıraktığının -ve aslında- üniter yapının bölünmesinin ipuçlarını arayacak!.. Haydi hayırlısı... Bakalım dönüşlerinde ne ahkâmlar kesecekler; -gerçekte-Türkiye’ye “İrlanda ölçülerinde” nasıl kefen biçecekler ve PKK’yı da nasıl IRA gibi bitirecekler?!!

***


Öte yandan, bu tezgâha ek bir oyun var; güya PKK değişmiş; ehlileşecekmiş!!! Kürt büyükleri herhalde taktik olarak “Büyük Kürdistan” emelinden vazgeçmişlermiş!!!
Sırtlanlar tüylerini değiştirseler de huyları, içleri hiç değişir mi?!!

Yazarın Diğer Yazıları