Basın Konseyi saldırıya tepki gösterdi

Basın Konseyi saldırıya tepki gösterdi
Yeniçağ gazetesine yapılan hain saldırının ardından tepkiler gelmeye devam ederken bir kınama da Basın Konseyi'nden geldi. Yapılan açıklamada "Elbette hiçbir gazeteci çizgisinden yılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

İşte Basın konseyi'nden yapılan o açıklama:

"YENİÇAĞ GAZETESİ’NE DÜZENLENEN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Son dönemlerde sıradan hale gelen gazetecilerle medya binalarına saldırıların son örneğini Yeniçağ gazetesinin merkez binasında yaşadık. Akşam geç saatlerde yüzü maskeli saldırganlar Yeniçağ gazetesine taş ve sopalarla saldırarak korku ve terör yaratmak istemişlerdir. Elbette hiçbir gazeteci çizgisinden yılmayacaktır. 

Bu tür olayların tekrarlanması ve daha Hürriyet’e yapılan baskının bütün görüntüleri hafızalarda tazeyken bu baskının faillerinin önce milletvekili seçilerek sonra da bakan yardımcısı olarak atanmak suretiyle taltif edilmiş olmasının da bu baskınların sıradanlaşmasında etkisi olduğuna inanıyoruz. 

Bu ve benzer olayların bir an önce sonuna kadar soruşturularak faillerinin hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz. Benzer olayların önüne geçilmesi için faillerin ödüllendirilmesi değil cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. 

Türkiye’de zaten tartışmalı olan basın özgürlüğü, bu tür baskınlarla daha da kötü bir noktaya çekilmek istenmektedir. 

Basın Konseyi, Türkiye’nin çağdaş bir demokrasi olduğu inancıyla, bu tür baskınların cezasız kalmaması gerektiğini şiddetle savunmaktadır. 

Öte yandan, Türkiye’de basın özgürlüğünün olumsuz göstergesi sayılan hapisteki gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarını tekrar talep ediyoruz. 

Tutuklanan gazeteciler için haklarında hızla iddianame hazırlanmalı, dava açılmalı ve suçları varsa, delilleriyle ortaya konulmalıdır. Gecikmiş adalet, adalet değildir. Bu gecikmenin de Türkiye’ye hiçbir katkısı yoktur, olamaz."