Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
YENİÇAĞ'dan Mektup

YENİÇAĞ'dan Mektup

Basın özgürlüğü

Yeniçağ’ın dün yaptığı “pembe gazete”, basında günün konusu oldu. Bizim bu yayınla vermek istediğimiz mesajı en iyi okurlarımız anladı. Çünkü Türkiye’nin milli birliğini, toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını korumak ve bu temel üzerinde yeniden Türk çağını başlatmak isteyenler üzerindeki baskıların devam etmesi halinde nasıl bir gazeteyle karşılaşabileceklerini bir örnekleme ile gördüler ve telefonlarımız susmadı. 
Biz, elbette çetelerle mücadeleye tam destek veriyoruz. Devletin kolluk kuvvetlerinin ve Türk yargısının bu görevi yerine getirmesini de sonuna kadar destekliyoruz. Ancak, basın özgürlüğünün de demokrasinin vazgeçilmez öğesi olduğunu hatırlatmak isteriz. Dolayısıyla Yeniçağ gibi milliyetçi çizgide yayın yapan Avrasya Radyo Televizyonu’na yönelik basın özgürlüğünü yaralayıcı uygulamayı tasvip etmek mümkün değildir. Mesleki dayanışma gereği ART’nin yanındayız.
Yayın politikamızı, okurla buluştuğumuz ilk gün “Türk milliyetçiliği” olarak açıkladık. Bu çizgiden bugüne kadar en küçük bir taviz vermedik. Türkiye’yi savunan, milli tavır gösteren herkese sayfalarımızı açtık. Milliyetçiliğimiz, güdümlü, parti veya grup bağımlısı dar bir milliyetçilik de değildir.
Milliyetçiliğimiz, doğrudan doğruya Türk tarihine ve Türk milletine dayanır.
Dolayısıyla, kendilerini “ulusalcı” olarak nitelendiren samimi milliyetçilerin Yeniçağ’ı benimsemesi de doğaldır.
Yeniçağ, dünyaya Türk’çe bakan, Türkçe düşünen herkesin gazetesidir. 
Saygılarımızla.

Yazarın Diğer Yazıları