Basına “taciz ve baskı” incelemesi

Basına “taciz ve baskı” incelemesi
ULUSLARARASI medya örgütlerinden oluşan bir heyet, yerli ve yabancı medya mensuplarına yönelik “taciz ve baskılar”ı görüşmek üzere bu hafta Türkiye’yi ziyaret edecek. Heyet, Bakan Bekir Bozdağ ve Erdoğan’la görüşmeyi planlıyor.

Uluslararası medya örgütlerinden oluşan kalabalık bir heyet, yerli ve yabancı medya mensuplarına yönelik “taciz ve baskılar” ı görüşmek üzere Türkiye’yi ziyaret edecek. New York Times (NYT) gazetesi, 20 kişilik heyetin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmeyi planladığını belirtirken Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’tayken heyetle buluşmaktan “çok mutlu olacağını” söylediğini yazdı. Gazete, heyete “otoritesine bir meydan okuma gibi gördüğü gazeteciler ve onların medya kuruluşlarına şiddetli azarlamakla bilinen Erdoğan ile bir toplantı sözünün verildiğini” öne sürdü. 

Sert tepki görmüştü
Bir süre önce yayınlandığı bazı haberler ve Hacı Bayram Camisi’den çıkış fotoğrafı nedeniyle Erdoğan’dan sert tepki gören New York Times,  bu gelişmeleri de aktardığı haberinde heyetle birlikte gelecek olan Gazetecileri Koruma Komitesi Başkanı Joel Simon, muhtemelen Erdoğan’la Ankara’da görüşeceklerini ancak kesin tarihinin henüz belirlenmediğini de söyledi. NYT, heyetin Türk medya kuruluşlarıyla da buluşacağını aktardı.