Basiretsiz kalanlar derhal istifa etmeli

Basiretsiz kalanlar derhal istifa etmeli
İzmir Barosu, Ege Üniversitesi’nde geçen hafta çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu adlı öğrencinin bıçaklanarak öldürülmesini kabul edemediklerini açıkladı.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Ege Üniversitesi’nde geçen hafta PKK yandaşlarının saldırısı sonucunda Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybettiği olaya ilişkin yaptığı açıklamada bunu engelleyemeyenlerin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Özcan, İzmir Adliyesi baro biriminde yönetim kurulu üyeleri ve baro üyesi avukatlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında düşüncesi, siyasi görüşü, dini, ırkı, milliyeti, mezhebi ne olursa olsun bir kişinin farklılıkları nedeniyle yaşam hakkına saldırıda bulunularak öldürülmesini kabul etmediklerini bildirdi. Bir ilim yuvası olması gereken üniversitelerin “terör propagandası yapılan yerlere” dönüştüğünü savunan Özcan, üniversitelerde baskı, şiddet, yıldırma politikalarının arttığını, öğrencilerin öğrenim hakkının gasp edildiğini ileri sürdü. Üniversite yönetiminin gerekli önlemi almadığını iddia eden Özcan, “Olayı engellemeyenlerin, görevlerini yerine getirmeyenlerin, acil servise 900 metre mesafede yaşanan olayda basiretsiz kalanların derhal istifa etmeleri gerekmektedir” ifadelerini kulandı. Özcan, üniversitelerin şiddet ortamından arındırması gerektiğini belirtti.
Dün eğitime başlandı
Bu arada Çakıroğlu’nun terör örgütü PKK yandaşları tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine verilen üç günlük ara dün doldu. Üniversitede eğitim, yoğun güvenlik önlemleri altında yeniden başladı. Kampüse giden bütün yollarda önlem alan polis ve özel güvenlik görevlileri, girmek isteyen her öğrencinin üzerini aradı. Şüpheli maddelere el konuldu. Bazılarının üzerinden tornavida ve biber gazı çıktı.  Öğrenci kimliği olmayanlar kampüse alınmadı. Öte yandan 22 yaşındaki Çakıroğlu’nun, bu olay yaşanmadan bir süre önce Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne dilekçeyle başvurarak ölüm tehditleri aldığını bildirdiği ortaya çıktı. Çakıroğlu ve arkadaşlarının bu durumu Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de bildirdiği iddia edildi. Buna rağmen gerek polis gerekse üniversite yönetiminin önlem almadığını ileri süren öğrenciler, cinayetten sonra önlem alınmasına tepki gösterdi.
TOMA’lar bekliyor
Ege Üniversitesi Kampüsü’nde sabah saatlerinden itibaren binlerce polis memuru görev aldı. Sivil ve resmi polislerin yanısıra kampüs içinde ve çevresinde Çevik Kuvvet ekipleriyle çok sayıda TOMA da hazır bekletiliyor. Kampüste durum normal, öğrenciler derslerine girdi. Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 akşam saatlerinde meydana gelen olayda terör örgütü PKK yandaşları, Ülkü Ocakları okul temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na bıçakla saldırmış, altı yedi bıçak yarası alan Çakıroğlu aşırı kan kaybından hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan ve Çakıroğlu’nu bıçakladığı ileri sürülen zanlı Nurullah S. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.