"Başka alanlara sıçrayacak"

"Başka alanlara sıçrayacak"
AKP grup toplantısı sonrası operasyonu değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Savcılık süreci, mahkeme süreci devam edecek. Biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak göreceğiz" dedi. Erdoğan, operasyonun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağı sorusuna da "Görünen o, tabii tabii" yanıtı verdi.

"Başka alanlara sıçrayacak"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup toplantısının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı operasyona ilişkin soruyu yanıtladı. Erdoğan, "Yargı bu isimlerin toplanmasını ve ondan sonra da tabii ki gerek savcılık süreci, gerek bundan sonraki mahkeme süreci devam edecek. Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak, bunların hepsini göreceğiz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, operasyonun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağı sorusunu ise "Görünen o, tabii tabii" diye yanıtladı.

Grupta son defa 
Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada ise cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması durumunda Başbakan ve Genel Başkan olarak son grup toplantısını yaptığını söyledi. Erdoğan veda konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletim beni seçerse yeni yasama döneminde bur kürsüde bir başka arkadaşımız sizlere hitap edecek. Hem bu kürsünün hem bu salonun nabzı bundan sonra da sadece ve sadece hak ve millet için atacak. Canımız, kanımız, şerefimiz bildiğimiz bu kürsü bu grup, millet için hizmet üretmeye devam edecek." Erdoğan "Türkiye İsrail'e jet yakıtı satıyor" iddialarıyla ilgili de "Enerji Bakanım kaç kez açıkladı. Böyle bir şey sözkonusu değil. Ama bunlar öyle ciddi anlamda yalanı meslek edinmişler ki. Buraya İsrail'in uçağı gelir, havalimanından kendi yakıtını alır, bu her ulus için gittiği ülkelerde, bakımını yaptırır, yakıtını alır ve yoluna devam eder. Bunu İsrail'e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız, ona söyleyecek bir şey yok. Aynı şekilde 40'a aşkın uçağımızda her hafta Tel Aviv'e gidiyor. Onlar da orada yakıtını alıyor" diye konuştu.