Başka "TÖ"ler olmadığını kim garanti edebilir!

Başka "TÖ"ler olmadığını kim garanti edebilir!
Hepsi bu kafadan çıktı

Öz ayrı. Biçim ayrı. Öz ile biçim aynı olsaydı. Hiç bilme, araştırmaya, şüphelenmeye gerek kalmazdı. Otorite ne söylüyorsa inanırdık: Öyle bir anlatılıyor ki; Sanki Fethullah Gülen, Amerika'da CIA'in laboratuvarında "bir FETÖ virüsü olarak" üretildi, cam tüp içinde bir gece Türkiye'ye getirilip Erzurum'da Alvarlı İmam'ın eline bırakıldı. Hain virüs oradan büyüye serpile gelip bugün FETÖ oldu. Öyle mi?

Büyük yalan.

Biçime saplanma.

Özü yitirme.

Tarikatlara bakın!

Neler söylediler, neler:

***

Tesettürün kaldırılması, Latin harflerinin kullanılması maneviyata bir saldırıdır. Tarikat başkanı efendi, hazret, muhteremdir. Müritler, kahraman fedailerdir. Din ile devlet işlerini birbirinden ayırmak cahilane ve garazkâranedir. Kurtuluş Savaşı'nı Atatürk değil din adamları başlattı...

(...)

İman, amel, inanç, sevap, günahtan kaçma, sevap işlemeyi tarikat öğretir, gözetir. Tarikat sır saklamak ve şeyhe kesin itaat demektir. Muhterem Hocaefendi, velidir, evliyadır.  Laiklik dinsizliktir. Laikliği kabul etmek Hristiyan taklitçiliğidir...

(...)

Devlet başkanı "mütedeyyin" olmak zorundadır. Meclis aynı zamanda "hilafet görevini" de görmelidir. Atatürk düzeni ve onun Cumhuriyet yönetimi, İslamiyet'e ve Kur'an'a karşı mücadele eden bir dessası zındıkadır.

(...)

Şeriata aykırı davranışlar hürriyet konusu olmaz. Mustafa Kemal'in gerçekleştirdiği devrimler, hadislerde gösterilmiş dehşetli ahirzaman, dinsizlik, komünistlik, ifsat komitelerinin faaliyetleridir. Gerçekleştirilen düzen deccalın yırtıcı rejimi, mutlak irtidat düzenidir..

(...)

Efendimizin müritleri "mehdinin"  bunun dışındakiler "deccalın" ordusudur. Büyük Türkiye Müslüman Türkiye olacaktır. Heykel dikmek put perestliktir. Ucubedir. Tükürürüm böyle sanatın içine. Türkçe ezan okunması küfürdür.

(...)

Bu kadar tarikat bu kafadan, bu yapıdan çıktı. FETÖ, İslamcı akımlarla beslenip büyüdü. İslamcı akımları, 60 yıldır şu partiler: DP, AP, MNP, MSP, REFAH, ANAP ve son 14 yılda da AKP; hoşgörü, sevgi, iman, diyalog, milli görüş, amel, inanç, Türk-İslam sentezi  diye koruyup kollayarak bugünlere getirdi. Sadece FETÖ görmek tuzağa düşmek değil midir? Tüm tarikatların her birinde başka "TÖ" ler gizlenmediğini kim garanti edebilir?

Necati Doğru Sözcü

++++++++++

Rambo Polat Nostradamus mu oldu!

------

..."Kurtlar Vadisi Darbe" ismini Mayıs 2016'da tescil ettirmiştiniz. Hayrola? Şu müthiş öngörünüze de tatmin edici bir açıklık getirir misiniz lütfen?

Ahmet Hakan Hürriyet

++++++++++

FETÖ'nün bu noktaya gelmesinde vebali olanlar "Allah bizi affetsin" diyerek çıkıyor işin içinden. Vebali olmayanlar ise hayatlarını altüst eden faturalar ödüyor...

Melih Aşık Milliyet

++++++++++

Sulandırmayın

-----

İktidarcı medya, Cemaatçi medyanın peşine takılıp Ergenekon'da da, Balyoz'da da, Casusluk davasında da, öteki soruşturmalarda da aynısını yapmıştı..

İşi abartmak..

(...) İzliyorum, FETÖ için de benzer yayınlar yapıyorlar..

(...) Gerek yok.. 15 Temmuz başlı başına devasa hadise..

Darbeye kalkışmak en ağır suç..

Ekstra sosa gerek yok...

Mehmet Tezkan Milliyet

+++++

Orantılı taciz mi olur!

-------

Hepimizin hafızaları silmeye ihtiyacı var ama ne yazık ki tarihi silmek en azından "hukuk adına, adalet adına, ülkenin geleceği adına" mümkün değildir.

Bakın mesela mümkün olsa ben Anayasa Mahkemesi'nin TCK'da "çocuklara cinsel taciz suçlarını" düzenleyen 103'üncü madde birinci fıkrasını iptal etme kararını hafızamdan derhal silmek istiyorum.

AYM bir süre önce "15 yaşını tamamlamamış çocuklara yapılacak her türlü cinsel davranışın 'cinsel istismar' sayılacağına" dair hükmün iptaline karar verdi.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapmışlar; "Bu iptalin cinsel istismar fiillerini suç olmaktan çıkarmadığını, somut olaya göre 'orantılık ilkesi'nin kullanılacağını, kuralın 'teknik, hukuki nedenlerle' iptal edildiğini" söylüyorlar.

Türkiye'de bunca hukuki felaket yaşanmışken "çocuk tacizcileri, tecavüzcüleriyle ilgili" bir kanun maddesi acaba neden bu kadar öncelikli oluyor?

Çocuk istismarı en ağır suçlardan biridir, en ağır cezayı gerektirir.

 Aslına bakarsanız B.M Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre "18 yaş altı çocuktur".

Medeni ülkelerde bırakın çocukları, konuşurken herhangi bir insanın koluna isteği dışında dokunmak bile taciz sayılabilir.

Bu yüzden, çocuk tacizinde "orantılılık ilkesi" filan aranamaz. AYM, 6 ay geçmeden, hemen bu konuya açıklık getirmeli, "teknik ve hukuki nedenleri" topluma açıklamalıdır.

Güngör Mengi Vatan

++++++

Varlık Fonu Anayasa'ya açıkça aykırı

-------

Düşünebiliyor musunuz? Meclis'e bir yasa teklifi getiriyorlar.

Ve -mealen- şöyle diyorlar: "Ey Meclis üyeleri, ey muhalefet milletvekilleri. Aslında millete ait olan kamu paralarını, kamusal varlıkları bu Fon'a toplayacağız. Canımızın istediği gibi de harcayacağız. Ama kimse bize karışmasın. Hatta sen bile. Meclis olarak bu yasayı geçir. Geçtikten sonra da Fon'u denetlemeyeceğin konusundabize onay ver. Ha... Kendisini Meclis'in üzerinde gören biz, kim miyiz? AKP iktidarı."

Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en imtiyazlı şirketi olacağı bugünden belli, Türkiye Varlık Fonu'nda manzara, tam olarak bu garabettedir. Bir sebebi de denetim dışı fonlar olan 2001 krizinin restorasyon sürecinde iktidara gelen AKP, Meclis'in partisi dışında kalan 233 üyesinden, "Meclis'in denetlemeyeceği bir Fon kurma" yetkisi istemektedir. Anayasayı, yasaları korumakla sorumlu olan yasama organından anayasaya aykırı davranmasını beklemektedir.

Eğer bu ülkede medya özgür ve bağımsız olsaydı, iktidar, anayasayı göz göre göre ihlal ettiği bir metni, kanun diye Meclis'ten bu kadar rahat geçirmeye çalışamazdı...

Çiğdem Toker Cumhuriyet